„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. gruodžio 14 d., Nr. 12 (97)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kerintys gimnazisčių balsai

Bronius VERTELKA

Subačiaus gimnazijos vokalinio
giedojimo būrelio dalyvės
su vadove Irena Balčiūniene

Į Subačių užsuko misionierė iš Briuselio, lydima vertėjo, Naujamiesčio klebono kun. Algirdo Dauknio. Išgirdusi tyrus, į upelio čiurlenimą panašius vietos moksleivių giesmininkių balsus, viešnia pažadėjo pasikviesti jas pas save. Mažai kas tikėjo, kad tai įvyks, nes žadėti ir neištesėti daug kur atėjo į madą. Tačiau po kurio laiko atėjo kvietimas iš Briuselio – grupei moksleivių dalį kelionės išlaidų apmokėjo misionierė.


Jaunimo sielovados keliu

Benjaminas ŽULYS

Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje, Kauno kunigų seminarijoje, kitose katalikiškose organizacijose vyko Lietuvos jaunimo sielovados forumas „Jaunimo dienoms pasibaigus: jaunimo sielovados modeliai Lietuvoje“. Šio renginio tikslas – aptarti darbo su jaunimu patirtį, apžvelgti perspektyvą, keistis sukaupta patirtimi bei informacija, analizuoti jaunimo sielovados aktualijas, ieškoti naujų veiklos būdų. Ta pačia proga – Bažnyčios vardu padėkoti dirbantiems su jaunimu, sustiprinti tolimesnei tarnystei.


Ateitininkų įžodis: dirbti ir aukotis Dievui ir Tėvynei

Rūta Miklaševičiūtė,

Šv. Kazimiero ateitininkų kuopos pirmininkė

Ateitininkų įžodžio šventė
Šv. Dvasios bažnyčioje

Ateitininko įžodis – tai jo veiklos, saugojamų tradicijų ir Dievo mokslo skleidimo įprasminimas. Naujo nario įsiliejimas į gausią ateitininkų šeimą – didelis džiaugsmas mums visiems. Šios džiugios iškilmės vyksta kasmet, lapkričio mėnesį, per Kristaus Karaliaus šventę. Šiais metais ji vyko Šv. Dvasios bažnyčioje. Šventėje dalyvavo Kauno „Vyturio” vidurinės mokyklos Jono Pauliaus II kuopa, Noreikiškių kuopa, J. Grušo vidurinės mokyklos kuopa, Motinos Teresės kuopa, Stasio Lozoraičio vidurinės mokyklos kuopa, VDU „Rasos” gimnazijos kuopa ir Kūdikėlio Jėzaus Teresėlės kuopos ateitininkai.


Priešadventinis jaunimo susitikimas

Ignė Rotautaitė

Teminio susitikimo akimirka

Lapkričio 30-ąją, Adventui jau beldžiantis į žmonių širdis, Anykščiuose vyko priešadventinis Panevėžio vyskupijos jaunimo susitikimas. Tądien, rodos, džiūgavo kiekvieno atvykusiojo širdis...

Tokio pobūdžio renginį Anykščiuose pirmą kartą organizavo Panevėžio jaunimo centras, padedant Anykščių savanorių grupelei ir kunigui Justui Jasėnui. Jo dėka tarsi atsivėrė kelias tarp Anykščių ir Panevėžio. Į Antano Vienuolio gimnaziją nuo pat vidurdienio pradėjo gužėti jaunimas iš visos Panevėžio vyskupijos.


Apie laukimo laiką

Eglė Kibelytė, Monika Jurgutytė

Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos mokinės

Adventinio renginio „Jei Advento
laiką leisim laukimu“ dalyvės

Pirmąjį Advento sekmadienį Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos namuose vaikams, besiruošiantiems Sutvirtinimo ir Pirmosios Komunijos sakramentams, buvo surengtas adventinis renginys „Jei Advento laiką leisim laukimu“. Renginį organizavo Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos dorinio ugdymo mokytoja Salomėja Trakšelienė su mokiniais.


Ar skriausti lygu bausti?

Margarita Ševeliova

Ne paslaptis, jog žmonės, linkę į meną ar kūrybą, yra jautresni ir juos lengviau įžeisti. Pagalvokim, juk įsižeidimas iš esmės yra neišsakytas rūstumas. Vieni peikia gyvenančius su pastovia nuoskriauda, kiti gina, argumentuodami, jog nuskriaustieji – tarsi vaikai, jų neįmanoma nepagailėti. Bet ar iš tikrųjų sunku gyventi žmonėms, kurie ilgai nepamiršta skriaudų? Gerai ar blogai būti įžeidžiam?


„Baltos pelytės sindromas”, arba Konfliktas su pačia savimi

Janina Eigirdaitė - Lėja

Mane nelaimė lydi

Esu balta pelytė.

Sesutės ir broliukai –

Visi pilki peliukai...

Pamenu save, dar „mažą pelytę”, deklamuojančią šias Ramutės Skučaitės eilėraščio „Balta pelytė“ eilutes. Tai buvo visai neseniai, kai mokiausi septintoje ar aštuntoje klasėje. Ėmiau ir garsiai visiems pasakiau, kad aš esu ne bet kas, o balta pelytė. Tik tada šių žodžių prasmę suvokiau kitaip. Šiandien vėlgi tariu šias eilutes, tik ne visiems, o sau, tačiau truputį pakeistas: „mane jau laimė lydi...“


Sveikata: prekė ar dovana?

Margarita Ševeliova

Į niekuo neišsiskiriantį troleibusą įlipo niekuo neišsiskiriantis keleivis... kuriam gyventi liko daugiausia mėnuo.

„Klinikos. Kita – Šilo stotelė” – iš prigimties malonus moters balsas nuskambėjo kažkaip veidmainiškai. Keli keleiviai bambėdami išlipo iš perpildyto troleibuso.

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija