„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. gegužės 15 d., Nr.5 (114)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Apie apaštalą Paulių

9 klasių mokinių pamokėlė

Aukštosios Panemunės Švč. M. Marijos Vardo parapijoje, Šv. Mato vidurinėje mokykloje, buvo vykdomas projektas, skirtas Jubiliejiniams apaštalo Pauliaus metams paminėti. Tikybos pamokose vaikai susipažino su apaštalo Pauliaus asmenybe, lietuvių kalbos pamokose 7–12 klasių mokiniai nagrinėjo laiškus, komentavo savo įžvalgas, kūrė netradicinius laiškus; dailės pamokose 7–8 klasių mokiniai piešė įsivaizduojamą Paulių, gražiausi piešiniai buvo eksponuojami mokyklos stende ir renginio parodoje, o pačių gražiausių piešinių autoriai apdovanoti dekano padėkomis ir knygomis.

Gegužės 8 dieną Šv. Mato vidurinėje mokykloje vyko konferencija, kurioje Aleksoto dekanato jaunimas susitiko  su Lietuvos jaunimo dienų kryžiumi. Svečius ir dalyvius pasveikino kapelionas kun. Rimantas Simanavičius. Svečias kun. Vincentas Tamošauskas, OFM, Cap., kalbėjo apie svarbiausią frazę – Dievas yra Meilė. Veiklių žmonių bendrijos atstovai, mokinių tėveliai ir kiti nariai savo gyvu liudijimu parodė, kad net suklupus ir palūžus yra vienintelė viltis – Jėzus Kristus, jei tik mes įsileidžiame Jį į savo širdis.

 Vienuoliktokė Simona ir dešimtokas Vilius dalijosi mintimis apie apaštalo Pauliaus parodą, surengtą  Aukštosios Panemunės bažnyčioje. Konferencijos pabaigoje 9 klasės mokinių Agnės ir Rusnės mini pamokėlė apie Apaštalo Pauliaus laiškus paskatino visus dalyvius perskaityti Pauliaus laiškus, skirtus jiems, ir parašyti atsiliepimus apie projektą: ką naujo sužinojo, pasidalinti savo patyrimu apie apaštalą Paulių ir jo atsivertimą, misijas bei gyvenimą. Laiškus vaikai galėjo rašyti ir apaštalui, prašyti užtarimo, Viešpaties tikėjimo malonių...

Po konferencijos visi draugiškai bendravo agapėje, o paskui šlovino Viešpatį šv. Mišiose.

Dalia BAJARŪNIENĖ

Kaunas
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija