„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. gegužės 15 d., Nr.5 (114)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pasakų takais į vidinį vaiką

Viktorija SEREDŽIŪTĖ

Neringa Jagelavičiūtė pristato
savo pirmąją knygą

Neringa nupiešė Vienaragį,
kuris pagavo mėnulį
Autorės nuotraukos

Balandžio 28 dieną Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje vykusioje Mažojoje knygų mugėje Neringa Jagelavičiūtė pristatė pirmąją savo knygelę „Aš ir mano katė“. Kaip pati autorė teigia, ši knygelė – tai sielos ir proto dialogas. Neringos kūriniai skirti ir vaikams, ir suaugusiems, savyje nešiojantiems vidinį vaiką – tyrą sielą. Būtent viduje esantis vaikas mus skatina svajoti, kurti, džiaugtis, būti atviru pasauliui. Neringos kūrybą pristatė jos draugai ir Kauno moksleivių techninės kūrybos centro žurnalistikos vadovė Liuda Kazlauskienė. Knygos pristatyme šoko merginos iš Tauragės Vita Aleskutė ir Sandra Menzoriūtė.

Renginyje vyravo jauki atmosfera. Kaip ir pati knyga, taip ir jos pristatymas kiekvienam tapo kelione į save. Knygos autorė paskatino visus trumpam pamedituoti.

Neringa rašo, verčia knygas, šoka, moko vaikus anglų kalbos ir tapo. „Man tapyba yra meditacijos forma. Nieko nemistifikuoju – juk kiekvienas veiksmas galėtų ir turėtų būti meditacija“, – rašo Neringa savo asmeniniame tinklapyje geragyventi.mintys.lt. Renginyje mergina pristatė ne tik savo naująją knygą, bet ir paveikslų parodą. Neringos tapyba, kaip ir jos knygelė, pagrįsta žmogaus vidinio pasaulio psichologija. Kiekviename iš mūsų slypi vidinis vaikas. Tai ta tyra siela, kuri pamiršta visus apribojimus ir leidžia nevaržomai svajoti, kurti, tikėti, pažinti. Būtent mūsų tyrai esačiai skiriama knygelė „Aš ir mano katė“: „Ar esi dėmesingas tiek, kad gyvenime pažintum patį Gyvenimą? Na ir kas, kad jis žaidžia su tavimi slėpynių. Žaisti smagu, neprarask šio džiaugsmo skonio. Žaisk. Nesuauk. Kas rytą žadink savo vidinį vaiką. Nes vaikų yra dangaus karalystė“. Autorė pasakų simbolių kalba kviečia dar kartą patyrinėti jau vaikystėje pažintą saulę, sniegą, lietų ir kitus dalykus. Tik suaugusiojo akimis ir vaikišku smalsumu.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija