„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. gegužės 15 d., Nr.5 (114)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Moksleiviai apie kariuomenę

Laima Macytė

Balandžio 24 dieną Radviliškyje įvyko XIV moksleivių konkurso Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę finalas.

 Radviliškio rajone, Minaičių kaime, 1949 metais buvo pasirašyta Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Deklaracija, todėl ir finalinis moksleivių konkurso etapas organizuotas Radviliškyje. Jį kasmet rengia Krašto apsaugos ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija ir Krašto apsaugos savanorių pajėgos.

39 finalinio konkurso dalyviai ir juos rengę mokytojai apsilankė Oro gynybos batalione Radviliškyje, Aviacijos bazėje Šiauliuose. Paskui visi vyko į Minaičius. Prie memorialo Deklaracijos signatarams padėjo gėlių, klausėsi sodybos savininkės ir tų įvykių liudininkės Julijonos Mikniūtės-Petrėtienės atsiminimų.

Klausimus parengusiai komisijai vadovavo Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktorius pulkininkas leitenantas dr. Gintautas Surgailis.  Pirmąją vietą laimėjo Marius Špūras iš Antazavės Juozo Gruodžio vidurinės mokyklos (mokytojas Darius Tvardauskas), antrąją vietą – Vytautas Jakštys iš Marijampolės Jono Totoraičio vidurinės mokyklos (mokytoja Rasa Burinskienė), trečiosios vietos laimėtojas – Gedas Baranauskas iš Mažeikių „Ventos“ vidurinės mokyklos (mokytojas Antanas Šiaulys). Visus konkurso nugalėtojus ir penkiolika finalininkų bei jų mokytojus atminimo prizais ir dovanomis apdovanojo Lietuvos karo akademijos viršininkas, brigados generolas Edvardas Mažeikis ir Krašto apsaugos Savanorių pajėgų vadas pulkininkas Antanas Plieskis. Radviliškio rajono mero Antano Čepononio dovanas nugalėtojams ir prizininkams įteikė mero patarėja Rima Tarbūnienė.

Radviliškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija