„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. birželio 26 d., Nr.6 (115)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Tenenių parapijos piligrimai Vilniuje

Gegužės 1–3 dienomis Europos kultūros sostinėje Vilniuje vyko visuotinis jaunimo suvažiavimas „Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“. Šiame Taizė susitikime Vilniuje dalyvavo ir 14 Tenenių Šv. Barboros parapijos atstovų. Jie čia praleido tris įsimintinas dienas.

Pasitikėjimo piligrimystės metu turėjome puikią progą susipažinti su kitų tautybių ir tikėjimų žmonėmis. Užsiėmimų metu gvildenome įvairias pasaulines ir gyvenimiškas problemas. Su kitų šalių atstovais mus dar labiau suartino bendri pietūs Vilniaus Sereikiškių parke. Čia su plačia šypsena  ir gera nuotaika mus pasitiko savanoriai, kurie visur ir visada buvo pasirengę padėti.

Už suteiktą galimybę nuvykti į suvažiavimą esame dėkingi parapijos klebonui kunigui Mykolui Petrauskui ir geranoriškai mus rėmusiems Tenenių parapijiečiams. Bet be nuoširdaus ministranto Manto Šideikio kvietimo dalyvauti susitikime mes nebūtume patyrę gilios bendrystės  su kitų religijų žmonėmis ir su pačiu Dievu... Esame dėkingi jam už užsidegimą ir ryžtą nuvykti į Taizė susitikimą Vilniuje ir užsibrėžto tikslo įgyvendinimą.

Šis Taizė suvažiavimas paliko neišdildomą įspūdį, sustiprino kiekvieno iš mūsų tikėjimą Dievu ir pačiu savimi.

Piligrimės Monika ir Milda

Teneniai, Šilalės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija