„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. liepos 10 d., Nr.7 (116)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mokslo metų pabaiga – Šiluvoje

Birželio 13-ąją, Marijos dieną, jau ne pirmą kartą baigdama mokslo metus, Šiluvoje šventė Lietuvos katalikiškųjų mokyklų bendruomenė. Jubiliejinei Evangelijos tūkstantmečio sukakčiai buvo skirta ne tik penkiolikos šių mokyklų mokytojų ir moksleivių piligrimystė. Piligriminę kelionę taip pat surengė Kauno arkivyskupijos I dekanato tikintieji, dauguma jų atvykę organizuotai iš įvairių miesto parapijų. Jie, kaip atvykusieji moksleiviai, iš ryto keliavo į Šiluvą pėsčiomis nuo Katauskių gyvenvietės, į Marijos apsireiškimo vietą artėdami su malda ir giesmėmis. Vidudienį visi drauge aikštėje šventė pagrindines šv. Mišias.

Eucharistijos liturgijai vadovavo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, koncelebravo Vilkaviškio vyskupas emeritas Juozas Žemaitis, MIC, Panevėžio vyskupas emeritas Juozas Preikšas, taip pat Kauno arkivyskupijos ir iš kitų Lietuvos vietų atvykę kunigai. Arkiv. S. Tamkevičius ragino malda pradėti ir palaikyti popiežiaus Benedikto XVI paskelbtus Kunigų metus – kad kunigai būtų šventi ir vestų žmones prie Dievo.

Tą dieną Šiluvą džiugino gausus jaunimo būrys. Po šv. Mišių Švč. M. Marijos Gimimo bazilikoje grupei jaunuolių arkivyskupas suteikė Sutvirtinimo sakramentą. O katalikiškųjų mokyklų bendruomenės vaišinosi ir bendravo agapėje.

Diena, praleista Šiluvoje, baigėsi aštuonių mokyklų kolektyvų pasirodymais. Programą buvo parengę Kauno darželio-mokyklos „Šviesa“, Šiaulių t. B. Andruškos pradinės mokyklos, Kauno Julijanavos, Juozo Urbšio,  Šv. Mato, „Vyturio“ mokyklų bei Vilniaus „Versmės“ mokyklų mokiniai, taip pat Panevėžio M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos moksleiviai. Renginį vedė Jėzuitų gimnazijos moksleivė Gabrielė Dambrauskaitė. Mokiniai giesmėmis ir šokiais pradžiugino ne tik vieni kitus, bet ir arkivyskupą S. Tamkevičių, savo dalyvavimu pagerbusį šventę, kurioje padėkota Viešpačiui už praėjusius mokslo metus ir džiaugsmingai pasitiktos vasaros atostogas.

Pagal siluva.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija