„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. rugpjūčio 28 d., Nr.8 (117)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Lietuva – šalis mana

Ernesta Stirbytė,

Don Bosko ateitininkų kuopos globėja

Tauragės Don Bosko moksleivių
ateitininkų kuopa Palangoje

Vasarą moksleiviams – atostogų malonumai, o tėvams – rūpestis, kaip organizuoti turiningą vaikų poilsį. Juk ne kiekvienas gali savo vaikams dovanoti tikras ir įspūdingas atostogas ir vasaros malonumus. Tie, kurie gyvena neremiami valstybės, galimybių išsiųsti savo atžalas į nemokamą stovyklą beveik neturi. Todėl labai džiaugiamės pagalba, kurią Tauragės rajono vaikams suteikia Didžiosios Britanijos lietuvių labdaros fondas, jau ne pirmus metus atkreipęs dėmesį į skurdžiausių Lietuvoje – Tauragės, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių rajonų – vaikų atostogas. Šiemet emigrantų paaukoti pinigai jau trečius metus pasiekė Tauragės apskritį, o kartu ir Tauragės Don Bosko ateitininkų kuopos, choro ir katalikiško jaunimo vaikus.

Tauragės Don Bosko moksleivių ateitininkų kuopa prie Tauragės Švč. Trejybės parapijos vykdydama vaikų socializacijos programos projektą „Lietuva – šalis mana“, kuris tęsiamas jau antrus metus, siekė plėtoti vaikų ir jaunimo socializacijos galimybes, skatinti jų kultūrinę, pažintinę bei pilietinę brandą.

Kiekvienas turime pažinti savo kraštą, susipažinti su jo istorija, muziejais, kraštovaizdžiais, Baltijos jūra. Šiemet don Bosko vaikai keliavo Mažosios Lietuvos regiono takeliais ir ilsėjosi prie jūros. Kelionių metu jauni žmonės patyrė naujų išgyvenimų, pagilino krašto istorijos žinias. Svarbiausia, jog buvo lavinami bendravimo gebėjimai, mokomasi pasirūpinti savimi ir kitais komandos nariais. Vaikai susipažino su Klaipėdos kraštu – Kuršių nerija, Šilutės, Klaipėdos rajonais.

Mažoji Lietuva išsiskiria unikalaus grožio gamta ir viena už kitą įdomesnėmis vietovėmis. Ilsėdamiesi prie Baltijos jūros vaikai šėlo, dūko, džiugėsi nerūpestinga vaikyste, jų akys spindėdavo apsilankius delfinariume ir Jūrų muziejuje, Šventosios miestelyje ir Palangos gintaro muziejuje.

Kelionę tęsėme Žemaičių Kalvarijoje – miestelyje, įsikūrusiame Plungės rajone. Čia liepos 4 dieną buvo meldžiamasi už jaunas šeimas. Tądien į Žemaičių Kalvariją sugūžėjo didelis  būrys Tauragės dekanato jaunimo ir maldininkų. Po pietų gerokai apniukusį ir lietingą orą vakare pakeitė saulė ir jaunimo šurmulys. Žemaičių Kalvarijos Bazilikoje vakarines šv. Mišias koncelebravo Telšių vyskupijos ganytojas Jonas Boruta SJ. Pamoksle jis pabrėžė, jog svarbiausia yra tikėjimas – netgi tuomet kai nesiseka, nes Dievą mylintiems viskas išeina į gerą.

Vakaras baigėsi procesija į Kalvarijos kalnus – 20-ties stočių kryžiaus kelią, kur apmąstydami Jėzaus nelengvą kelionę dėliojome ir savo gyvenimo kelius.

Iš tikrųjų kelionė – tai visas gyvenimas. O tokiose trumpose išvykose mokomės kurti gražesnį pasaulį ne tik sau, bet ir šalia esančiam... Esame be galo laimingi, kad turėjome tokią galimybę būti kartu, dalintis duona, pažinti savo kraštą, šalia esantį ir pailsėti, pajusti laimės akimirkas. Juk laimingas tas žmogus, kuris žengia per gyvenimą kitus laimingus darydamas.

Tauragės Don Bosko moksleivių ateitininkų kuopa prie Tauragės Švč. Trejybės parapijos nuoširdžiai dėkoja Didžiosios Britanijos lietuvių fondui, ministrui V. Ušackui, kun. A. Bridikiui,  Tauragės apskrities viršininko administracijos Socialinių reikalų ir švietimo skyriaus vedėjai Z. Vasiliauskienei, R. Žiogienei, mokytojoms J. Kaplonaitei ir R. Stancikaitei bei visiems tiems, kurie  dovanoja vaikams tikėjimą, viltį ir meilę.

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija