„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. rugpjūčio 28 d., Nr.8 (117)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Katalikiška vasaros stovykla

Lina DŽIAUGYTĖ

Šv. Mišios

Pietūs

Mes – stovyklautojai

Įdarbintas ponis

Meninė programa. Dešinėje –
klebonas kun. Juozas Fakėjavas
Nuotraukos – iš Bagotosios
parapijos interneto svetainės

Rugpjūčio 7–14 dienomis Bagotosios parapijoje, Gudyniškėje, vyko paaugliams skirta katalikiška vasaros vaikų stovykla „Bendrakeleiviai“. Tai antroji šią vasarą ir trečioji apskritai vaikams skirta stovykla, vykusi Gudynų sodyboje, kurią šeimininkai specialiai paruošė stovyklauti atvykusiems vaikams. Šįkart „bendrakeleivių“ amžius buvo labai įvairus – sulaukėme 10–16 metų vaikų ir paauglių iš įvairių Vilkaviškio vyskupijos parapijų. Panašiai kaip ir prieš tai vykusioje stovykloje vaikams, čia buvo siekta sustiprinti atvykusiųjų tikėjimą ir prisiminti Lietuvos istoriją.

Paaugliai savaitę trukusios stovyklos metu buvo ugdomi per katechezę, vakaro programas bei veiklos būrelius. Kiekviena diena turėjo savo temą, o pagal dienos temą buvo pritaikomos ir vakaro programos. Kasdien buvo švenčiamos šv. Mišios, du kartus visa stovyklos bendruomenė dalyvavo Bagotosios bažnyčioje aukotose šv. Mišiose.  Per veiklos būrelius vaikai turėjo galimybę išmokti pasigaminti įvairių dalykų iš medžio, molio, odos, mokėsi verti karoliukus, piešti, gaminti žvakes, apyrankes, buvo supažindinti su kinų kalba, šoko įvairius šokius, sportavo.

Stovyklą organizavo sesuo Daivutė iš Marijampolės, Bagotosios parapijos klebonas kun. Juozas Fakėjavas, savo sodyboje stovyklautojus įkurdinę A. ir R. Gudynai, talkino 10 vadovų, kurių daugelis save vaikams dovanoja jau keletą metų įvairiose katalikiškose vaikų ir jaunimo stovyklose.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija