„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. rugsėjo 25 d., Nr.9 (118)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Skaitovų susitikimas

Vita Gudynaitė

Bagotosios skaitovai su klebonu
kun. Juozu Fakėjavu

Jau tradicine tapo Bagotosios parapijoje vykstanti skaitovų šventė. Ji visuomet pradedama šv. Mišiomis, nes visas žmogaus gyvenimas – jo mąstymas ir veikimas turi būti nuolat perkeičiamas ir atnaujinamas.

Savo gretose mes turime 12 įvairių amžiaus grupių nuolatinių skaitovų. Šį kartą Šventąjį Raštą skaitė pati jauniausia mūsų skaitovė – vienuolikmetė Deimantė, atnašas nešė Gintarė su savo dukra Migle. Po šv. Mišių vyko agapė, kurios metu ne tik žaidėme, šokome, bet ir diskutavome įvairiais Bažnyčios ir tikėjimo klausimais.  Įspūdžiai liturgijoje reiškia labai daug, todėl skaitovas Šventąjį Raštą turi skaityti taip, kad kiekvienas išgirstų Dievo žodį. Tad ir šia tema  išklausėme vieni kitų liudijimus apie išgyvenimus ir ieškojimus.

Parapijos klebonas kun. Juozas Fakėjavas nuoširdžiai padėkojo skaitovams, pasidžiaugė, kad mažoje parapijoje jų yra tiek daug, ir įteikė simbolines dovanėles, linkėdamas ir toliau rodyti troškimą bei ryžtą pasirinktai Bažnyčios tarnystei. Šioms tarnystėms atsidavusių žmonių, sakė kunigas, šiandien mums reikia kaip niekada, nes jos, kaip Dvasios dovanos, yra skirtos „Kristaus kūno ugdymui“ (Ef 4, 12).

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija