„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. spalio 16 d., Nr.10 (119)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Katalikiškųjų gimnazijų draugystės saitai

Kazimieras Dobkevičius

Gyvasis plakatas skelbia –
„Mums jau 360 metų“

Minėjime – Kauno Jėzuitų
gimnazijos vadovybė

Eichšteto ir Kauno katalikiškųjų
gimnazijų vėliavos
prie Kauno savivaldybės

Kauno senamiestis prisipildė
jaunimo šurmulio.
Šoka svečiai iš Vokietijos

Jau aštuoniolika metų glaudūs draugystės saitai sieja Kauno jėzuitų gimnazijos ir Vokietijos Eichšteto miesto Šv. Vilibaldo gimnazijos pedagogus ir moksleivius. Jau ne kartą šių gimnazijų kolektyvai lankėsi vieni pas kitus, keitėsi patirtimi, meninėmis programomis, susipažino su miestų istorija ir architektūra, bendravo tarpusavyje.

Rugsėjo mėnesio pabaigoje į svečius atvyko bičiuliai iš Eichšteto gimnazijos švęsti Kauno jėzuitų gimnazijos  įkūrimo 360 metų jubiliejaus. Ta proga svečiai iš Vokietijos ir Kauno moksleiviai kartu su pedagogais surengė šventinę eiseną iš Rotušės aikštės Vilniaus gatve ir Laisvės alėja iki Kauno savivaldybės. Eisenoje dalyvavo „Big Band“ grupė iš Vokietijos ir abiejų šalių gimnazistai, nešę savo gimnazijų vėliavas. Šios iškilmingos eisenos metu kauniečiai dalijo obuolius, kurie prinoko kompozitoriaus Stasio Šimkaus sūnų Kauno jėzuitų gimnazijai dovanotame sode. Pasak ilgamečio kauniečių gimnazijos direktoriaus kun. Gintaro Vitkaus SJ, „mes džiaugiamės pažinimo, tikėjimo, pilnatvės vaisiais, kuriuos brandiname savo gimnazijoje ir norime dalytis su kitais. Jaučiamės laimingi galėdami dalytis savo dovanomis su kauniečiais ir mūsų svečiais. Savo malda ir džiaugsmo darbais norime padėkoti visiems“.

Prie Kauno savivaldybės šios eisenos dalyvius pasitiko Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir palinkėjo moksleiviams ir svečiams turiningos šventės, geros nuotaikos ir sėkmės įsisavinant mokslo žinias. Jau po pietų Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje (Papilio g.5, III aukštas) įvyko Šv. Vilibaldo ir Jėzuitų gimnazijų bendras koncertas, pasidalijimas dovanomis ir sveikinimais.

Šiuo renginiu pradedama švęsti Kauno jėzuitų gimnazijos 360 metų jubiliejus. Gruodžio 3 – šv. Pranciškaus Ksavero, jėzuitų bažnyčios ir gimnazijos globėjo dieną, iškilmes vainikuos baigiamoji jubiliejinė konferencija.

 Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija