„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. spalio 16 d., Nr.10 (119)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Turizmo dieną – talka vienuolyne

Aistė VEVERSKYTĖ

Rugsėjo 25–28 dienomis Kauno kolegijoje Turizmą ir viešbučių vadybą studijuojantys būsimieji specialistai pažymėjo savo profesinę šventę. Šiemet Pasaulinė turizmo diena, atsižvelgiant į Pasaulio turizmo organizacijos rekomendacijas, paminėta vadovaujantis šūkiu: „Turizmas švenčia kultūrų įvairovę!“

Savo šventę studentai pažymėjo netradiciškai – Kauno Pažaislio vienuolyne 60 Verslo vadybos fakulteto studentų ir dėstytojų surengė talką.

„Maloniai nustebino tai, kad ypač puikius vadybos įgūdžius pademonstravo vienuolyno seserys“, – pasakojo Turizmo ir viešbučių vadybos katedros dėstytoja Asta Valaitytė, susižavėjusi Šv. Kazimiero kongregacijos seserų organizuotumu – vos atvykusius talkininkus vienuolės pasitiko su darbų sąrašu, visus suskirstė grupelėmis ir paskirstė į darbus.

Įspūdingo dydžio Pažaislio vienuolyno teritorijoje darbų netrūko – studentai ir dėstytojai daržuose nuėmė rudeninį morkų, burokų ir kopūstų derlių, tvarkė aptvarus, krovė malkų rietuves, ravėjo darželius ir persodino gėles. Bene daugiausia džiaugsmo atnešė darbas sode – ką tik nuskintus obuolius talkininkai nešė į rūsyje įrengtą sulčių spaudyklą, spaudė sultis ir pilstė į stiklainius. Už pagalbą seserys kazimierietės talkininkams organizavo ekskursiją po Pažaislio vienuolyno ansamblį.

Rugsėjo 28 dieną Kauno kolegijos verslo vadybos fakultete organizuoti įvairių tautų kultūrų pristatymai. Pagal Erasmus mainų programą studentai, atvykę iš Turkijos, Suomijos, Vokietijos, Rumunijos, Portugalijos ir Prancūzijos aukštųjų mokyklų, pristatė savo šalių turizmo objektus, išteklius, dainas ir patiekalus. Vakarop naktiniame klube „Amerika pirtyje“ studentai surengė vakarėlį, kuriame dalyvavo į Kauno aukštąsias mokyklas suvažiavę studijuoti užsieniečiai ir Kauno kolegijos studentai.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija