„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. lapkričio 27 d., Nr.11 (120)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Dekanato jaunimo šventė „Kelkis ir eik“

Lapkričio 14 dieną Tauragės Švč. Trejybės parapijos jaunimas bei Don Bosko kuopos ateitininkai pakvietė jaunimą dalyvauti Tauragės dekanato jaunimo šventėje „Kelkis ir eik“, prasmingai praleisti laisvalaikį, pabendrauti su draugais ir dvasiškai tobulėti. Šis renginys Tauragės dekanato ir aplinkinių miestų jaunimui buvo tarsi pirmasis žingsnis link artėjančių Lietuvos jaunimo dienų 2010 „Kelkis ir eik!“ (Mk 2, 1–12), kurios įvyks paskutinį birželio savaitgalį Panevėžyje. Troškome, kad šis jaunimo susitikimas pirmiausia būtų dvasinis įvykis visų širdyse. Be visų rūpesčių ir darbų, kuriuos ruošdamiesi turėjome atlikti, norėjome Viešpačiui patikėti kiekvieną jauną žmogų.

Nuoširdžiai džiaugiamės, jog į mūsų kvietimą atsiliepė daugiau nei šimtas jaunų žmonių. Po Telšių jaunimo centro vadovo kun. V. Daujočio katechezės bei veržlios diskusijos jaunimas patraukė į Tauragės gatves, kur tapo gyvaisiais Evangelijos nešėjais bei kalbėjosi su sutiktais žmonėmis. Vėliau vyko pagrindinė Tauragės dekanato jaunimo šventės dalis – šv. Mišios, kurių metu pamokslą sakė Telšių vysk. V. Borisevičiaus kunigų seminarijos vicerektorius kun. V. Ačas. Tai buvo nuostabi Dievo dovanota akimirka, kai kiekvienas galėjome pajusti jaunatvišką veržlumą, jaunimo chorui vienu balsu giedant Dievui šlovės giesmę.

Pasistiprinę dvasiškai vakaro programoje jaunimas linksmai leido laiką, bendravo, šoko, dūko ir vaišinosi rėmėjų dovanotomis gėrybėmis. Šventė suteikė galimybę jaunimui pabendrauti tarpusavyje, maldos bei broliško bendravimo sustiprintiems nenuleisti rankų, keltis ir eiti, nešant gerumą, tikėjimą, viltį ir meilę. Už šią nuostabią dieną, rūpestį ir globą dėkojame Tauragės klebonui kanauninkui dekanui A. Bridikiui, kunigams Karoliui, Robertui, Viktorui D., Viktorui A., choro vadovei Jūratei Kaplonaitei ir visiems tiems, kurie ragina keltis ir eiti.

Tikiu, kad tik laikydamiesi drauge, mes galėsime padėti atsimerkti ir praregėti, ieškoti ir atrasti. Tad parodykime gyvenimo prasmę ir aukščiausią tikslą kitiems! Tegul mūsų neapgaubia nežinios tamsa, tegul mūsų kūnas prisipildo naujų jėgų, širdies virpesio ir džiaugsmo! Berkime tą svajonių sėklą, priimkime didžiausią riziką, praraskime savo gyvenimą, idant kiti jį atrastų! Kelkimės ir eikime vedami Dievo rankos.

Ernesta Stirbytė,
Tauragės Don Bosko ateitininkų kuopos globėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija