„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. lapkričio 27 d., Nr.11 (120)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Biblijos draugijos dovana mokyklai

Neseniai Kauno „Ąžuolo“ katalikiškojoje vidurinėje mokykloje buvo atidaryta Šventojo Rašto paroda. Į atidarymo iškilmes atvyko vyskupas Jonas Ivanauskas, Šilainių Šventosios Dvasios bažnyčios klebonas kun. Emilis Jotkus, Lietuvos Biblijos draugijos projektų vadovė Vilhelmina Kalinauskienė, Sargėnų mokyklos direktorė Palmira Talijūnienė bei pavaduotojas Vidmantas Zaukas, Šilainių Šventosios Dvasios bažnyčios vikaras, mokyklos kapelionas kun. Laurynas Grikietis, dailininkas Vladas Alekna.

Lietuvos Biblijos draugiją 1992 metais įkūrė aštuonios krikščionių Bažnyčios. Jos tikslas – Šventojo Rašto bei kitos literatūros vertimas, redagavimas, leidimas ir platinimas, kad kiekvieną, ieškantį Dievo Žodžio, pasiektų Biblija.

Pirmiausia vyskupas Jonas Ivanauskas pašventino tris naujai įrengtas klases. Ketvirtokai lentoje surašė savo prašymus Dievui, o pirmokai sukalbėjo maldą. Pradinių klasių mokiniai svečiams parengė meninę programą, kurios metu šoko tautinių šokių kolektyvas (vadovas Kazimieras Kandratavičius), džiugino liaudies muzikos kapelija (vadovas Dalius Ivanauskas), giedojo choras (vadovė Vilma Švabauskienė), skambėjo eilės apie meilę, gėrį ir pagarbą Kūrėjui, žmogui, tėvynei (parengė mokytoja Rita Labanauskienė).

Vyskupas mokyklos bendruomenei kalbėjo apie Bibliją, kuri yra Kūrėjo bendravimas su mumis, viso gyvenimo knyga. Kun. E. Jotkus pasakojo pranašo Jonos istoriją. Sargėnų mokyklos direktorė P. Talijūnienė linkėjo mokiniams mokytis ne tik imti, bet ir duoti. Biblijos draugijos projektų vadovė V. Kalinauskienė papasakojo Biblijos draugijos atsiradimo istoriją: „Neturtinga mergaitė Merė labai troško turėti Bibliją. Tai paskatino kunigą Čarlzą įkurti Biblijos draugiją ir versti Bibliją į kitas kalbas.“

Po šventės vyko agapė, kurios metu vyskupas ir parapijos klebonas atsakė į mokyklos bendruomenei rūpimus klausimus, aptarė šiandienos katalikiškų mokyklų bendruomenių misiją ir iškylančias problemas.

Kitą savaitę mokyklos bendruomenei mokyklos kapelionas Laurynas Grikietis vedė rekolekcijas apie Biblijos draugijos raidą ir supažindino pedagogus su pranašo Jonos istorija, skatindamas įsigyti ir skaityti Šventąjį Raštą ir juo gyventi.

Ona Varžinskaitė,
tikybos mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija