„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. gruodžio 18 d., Nr.12 (121)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mokinių konferencijoje – ir Marijonų gimnazistai

Gruodžio 9 dieną Marijampolės apskrities salėje vyko 10–12 klasių mokinių konferencija „Marijampolės miesto atmintis“, kurią organizavo Marijampolės kraštotyros muziejus bei Lietuvos prezidento K. Griniaus memorialinis muziejus. Konkursui pristatyta 13 darbų iš Marijampolės savivaldybės mokyklų, į konferenciją atrinkta 10 dalyvių.

Sumanymas organizuoti konferenciją turi keletą tikslų. Vienas jų – paskatinti mokinius ir mokytojus domėtis miesto istorija, formuoti mokinių mokslinio mąstymo įgūdžius. Taip pat atsiranda galimybė supažindinti su mokyklose vykdomais kraštotyriniais darbais ne tik bendraamžius, bet ir miesto visuomenę.

Konferencijoje pranešimą „Blogį nugalėti gerumu“ skaitė Marijonų gimnazijos abiturientai Vytautas Raškauskas bei Edgaras Upit. Pirmoje pranešimo dalyje buvo pristatytas Vilkaviškio vyskupijos vyskupo emerito Juozapo Žemaičio MIC gyvenimas ir veikla iki 1996 metų. Antroje dalyje pranešėjai pristatė interviu su vyskupu, kuriame atsiskleidžia dvasininko gyvenimas po 1996 metų.

„Marijampolės miesto atmintis – tai ne tik paveldo objektai. Visų pirma žmonės, garsinantys mūsų miestą šalyje ir pasaulyje. Vienas iš tokių žmonių, daug metų dirbančių Sūduvos krašto labui ir taip prisidedančių prie šio krašto istorijos kūrimo, yra vyskupas emeritas Juozas Žemaitis MIC. Mūsų darbo tikslas – papasakoti apie šios iškilios asmenybės gyvenimą ir veiklą. Manome, kad lietuvių tautai ypač svarbūs tokie tyraširdžiai ir pasiaukojantys žmonės“, – sakė pranešėjai.

Marijonų gimnazijos inf.
Levitos Kiverienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija