„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. sausio 16 d., Nr.1 (182)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kitoks Naujųjų metų sutikimas

Gruodžio 29 – sausio 1 dienomis Kretingos Pranciškonų gimnazijoje šeštąjį kartą vyko Kretingos pranciškoniškojo jaunimo tarnybos ir mažesniųjų brolių organizuota pranciškoniška Žiemos akademija jaunimui. Šiemet ji subūrė 58 jaunus žmones iš Kretingos, Klaipėdos, Vilniaus, Telšių, Rietavo, Pikelių, Šiaulių. Akademijos tikslas – ne tik linksmai sutikti Naujuosius metus kartu su tikinčiu jaunimu, bet ir stiprinti tikėjimą ir pasitikėjimą Dievu klausantis mokymų, dalijantis įžvalgomis darbo grupelėse, liudijant vieni kitiems.

„Kas mus sieja?“ – tokia buvo šiemetinės Žiemos akademijos tema. Jaunimui kalbėjo Darbėnų klebonas kun. Vygintas Gudeliūnas, humanitarinių mokslų daktarė Bronė Gudaitytė, Kauno kunigų seminarijos klierikas Emilis Vasiliauskas. Jaunimas aiškinosi apie geruosius ir bloguosius siejančius dalykus: mus vienijantį tikėjimą, meilę, brolystę ir nuo Dievo nutolinantį prieraišumą daiktams, patogumui, savo valiai. Programoje netrūko dovanų – vyko ir talentų vakaras, ir komandinė viktorina, ir stalo žaidimų popietė, buvo paskelbtos metinės pranciškoniškojo jaunimo nominacijos. Jaunimui koncertavo Darius Žvirblis ir specialiai Žiemos akademijai iš naujo susibūrusi grupė „Atika“.

Jaunimui šv. Mišias aukojo Telšių vyskupas augziliaras Linas Vodopjanovas OFM ir Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras kun. Astijus Kungys OFM. Žiemos akademijos kulminacija buvo Švenčiausiojo Sakramento adoracija Naujųjų metų išvakarėse ir naujametinės šv. Mišios bažnyčioje. Jas šlovino jungtinis jaunimo choras.

Pagal kpjt.lt ir bernardinai.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija