„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. kovo 13 d., Nr.3 (184)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Dvasinių pratybų ir Rekolekcijų diena ministrantams

Ministrantai su vyskupu Jonu Boruta SJ
ir kunigais Šilalės Šv. Pranciškaus
Asyžiečio bažnyčioje

Užsiėmimo metu parapijos namuose
su seminarijos rektoriumi
kan. Viktoru Aču ir klierikais

Telšių vyskupo Jono Borutos SJ iniciatyva, pasitelkus Telšių vyskupijos Jaunimo centą (direktorius – kun. relig. mgr. Viktoras Daujotis) ir Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją (rektorius – kan. Viktoras Ačas), prieš kelerius metus Gavėnios laiku įvairiuose Telšių vyskupijos dekanatuose pradėti organizuoti Gavėnios laikotarpio susitikimai – rekolekcijos – su kaimyninių parapijų ir dekanatų jaunaisiais ministrantais (šv. Mišių patarnautojais). Siekiama, kad jaunieji ministrantai, talkindami kunigams šv. Mišių metu, ne vien tik stovėtų prie altoriaus, bet ir plėstų savo religinį akiratį, susimąstytų apie pašaukimą kunigystei. Be to, rekolekcijų metu, atliekant išpažintį, priimant Švč. Sakramentą, įprasminama Gavėnia.

Taigi vysk. J. Borutos SJ iniciatyva ministrantų Gavėnios rekolekcijos vyskupijoje vyksta ketvirtus metus ir prigyja. Jos jau įvyko Tauragėje, Klaipėdoje, Kaltinėnuose, Žemaičių Kalvarijoje, o vasario 21-ąją – Šilalėje. Jos prasidėjo Šilalės parapijos namuose. Atvyko grupelės ministarntų iš Šilalės, Tauragės, Šilutės ir Gargždų dekanatų. Čia įvyko turiningas ministrantų susitikimas. Jį vedė būrelis Telšių kunigų seminarijos klierikų, atvykusių su rektoriumi kan. Viktoru Aču, Telšių vyskupijos Jaunimo centro direktoriumi kan. V. Daujočiu. Jiems talkino Jaunimo centro darbuotojos Janina Šalkauskytė ir Renata Mončytė. Renginys pavadintas „Ministrantų Gavėnios dvasinių pratybų diena“. Užsiėmimų tema – „Jėzus. Vienas gyvenimas“. Ministrantai turėjo įveikti užduotis apie tikėjimą, Jėzų, altorių, tubernakulį, sakyklą, klausyklą bei apie kitus dalykus, esančius bažnyčiose. Buvo atliekamos įvairios praktinės pratybos, užduotys.

Vakarop pereita į Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią, atvyko vysk. J. Boruta SJ. Čia vyko ministrantų rekolekcijos. Jie atliko Gavėnios išpažintį. Drauge su vyskupu sukalbėjus Dievo Gailestingumo Vainikėlį, prasidėjo vakaro šv. Mišios, kurias aukojo vyskupas J. Boruta SJ, kunigai svečiai ir šilališkiai. Vysk. J. Boruta SJ pasakė homiliją.

Šilalės klebonas ir dekanas kan. dr. Algis Genutis padėkojo svečiams iš Telšių ir ministrantams už gražią ir turiningą ministarntų Gavėnios dvasinų pratybų dieną.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė
Klieriko Raimundo Zimkos nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija