„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gegužės 15 d., Nr.5 (186)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Trumpai

Piligriminis žygis nešant Lietuvos jaunimo dienų kryžių

Žygio dalyvius sveikina Vilkaviškio
vyskupas Rimantas Norvila.
Dešinėje – g. kan. Arūnas Užupis

ALYTUS–PIVAŠIŪNAI. Balandžio 25-ąją iš anksčiausio ryto Alytuje savanoriai budėjo postuose ir priėmė atvykstančius vaikus keliauti į piligriminį žygį nešant Lietuvos jaunimo dienų kryžių į Pivašiūnus. Užsiregistravus atvykusiems piligrimams, visi sukviesti į Šv. Angelų Sargų bažnyčią. Sveikinimo žodį tarė Alytaus dekanato dekanas g. kan. Arūnas Užupis. Sesuo Evelina Lavrinovičiūtė MVS pristatė galimybę parašyti savo padėkas ir prašymus Dievui. Visi kartu pasimeldę ir palaiminti kan. A. Užupio, su Lietuvos jaunimo dienų kryžiumi ant pečių išžygiavo iš bažnyčios. Žygiuojant giedotos giesmės, kalbėti Rožinis ir Dievo Gailestingumo vainikėlis, aptarti 10 Dievo įsakymų, kiekvieną kartą praeinant pro pakelių kryžius buvo sustojama juos pagarbinti.

Sustojus atokvėpiui savo pašaukimo istorijomis ir pasakojimais apie pašvęstąjį gyvenimą dalijosi sesuo salezietė Jolanta iš Marijos Krikščionių Pagalbos dukterų instituto, sesuo Rubelinda iš Šv. Vincento Pauliečio Gailestingųjų seserų kongregacijos, sesuo Evelina iš Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių seserų kongregacijos. Žygio metu pristatytos Lietuvos jaunimo dienos, vyksiančios Alytuje, visi paraginti ruoštis ir registruotis.

Piligriminio žygio maršrutas nusidriekė nuo Alytaus per Venciūnus (koplyčioje palaimino Šv. Liudviko parapijos klebonas kun. Valdas Beleckas), Kalesninkus, Skraičionis, Junčionis... Žygio metu aplankė Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir vyskupo generalvikaras mons. Gintautas Kuliešius. Pabendravę su piligrimais į tolimesnę kelionę palydėjo palaiminimu.

Mikalave tikintieji keliaujančius maldininkus pasitiko gausiomis vaišėmis – sumuštiniais, skaniausiais kepiniais ir bandomis, keptomis ant kopūstų lapų... Paskui visi vėl patraukė Pivašiūnų link. Šios kelionės metu vis pasikeisdami maldininkus lydėjo kunigai, visuomet pasiruošę išklausyti išpažintį ar tiesiog pasikalbėti: Alytaus dekanato dekanas (Kaišiadorių vyskupijos), Pivašiūnų klebonas mons. Vincas Baublys, Butrimonių Išganytojo parapijos klebonas kun. Juozas Bakšys ir Alytaus dekanas (Vilkaviškio vyskupijos), Šv. Angelų Sargų parapijos klebonas g. kan. Arūnas Užupis. Taip žingsniavome ir per Mikalavą, Kazimieravą, Bundžius iki pat Pivašiūnų.

Atkeliavę į Pivašiūnus trumpai atsipūtėme ir ruošėmės šv. Mišioms. Jas aukojo Alytaus dekanas g. kan. Arūnas Užupis, koncelebravo kun. J. Bakšys. Giedojo piligrimų chorelis (vadovė – Rimgailė Anušauskaitė).

Džiugu, kad žygyje dalyvavo apie 200 piligrimų. Dalis jų – dar tik penktokai ar šeštokai – nestokojo energijos, didvyriškai nešė Lietuvos jaunimo dienų kryžių (net vienuolika piligrimų), kojų jiems nenutrynė ir žygiui pasibaigus bėgiojo aplink kitus piligrimus kaip vijurkai! Sakė tikrai dar eis žygin ir kitais metais!

Pagal Vilkaviškio vyskupijos interneto svetainę

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija