„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gegužės 15 d., Nr.5 (186)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Trumpai

Ketvirtų klasių tikybos viktorina

KAUNAS. Gegužės 8 dieną arkivyskupijos konferencijų salėje vyko ketvirtų klasių moksleivių katalikų tikybos viktorinos „Irkis į gilumą“ (Lk 5, 4a) baigiamasis etapas. Jame dalyvavo penkios komandos iš Veliuonos, Ukmergės, Kėdainių, Kauno ir Jonavos mokyklų. Viktoriną ir baigiamąjį renginį organizavo arkivyskupijos Katechetikos centras.

Pirmoji prisistatė Kėdainių „Aušros“ sveikatinimo ir sporto pagrindinės mokyklos ketvirtokų komanda, pasivadinusi „Tiberiados žvejais“. „Jėzus visada nuramina audras ir pasilieka su mumis“, – tvirtino mokiniai. Antrieji prisistatė vaikai iš Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos. Jie priginė į salę avelių, o savo komandą taip ir pavadino: „Klusniosios Dievo avelės“. Treti buvo Kauno darželio-mokyklos „Rūtelė“ (Kristaus Prisikėlimo parapija) mokinukai, pasivadinę „Rūtelės angeliukais“ ir sugiedoję giesmę „Aleliuja“. Ketvirta prisistačiusi Veliuonos Antano ir Jono Juškų gimnazijos ketvirtokų komanda sakė: „Mes esame Jėzaus rankos“. Penktoji buvo Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos komanda, o jos šūkis: „Mes esame Dievo karta, tikėjimas yra mūsų jėga“. Po žaismingų komandų prisistatymų vaikai greitai įveikė 10 klausimų (sunkesni buvo apie šventes), atliko užduotis „Atspėk paveikslėlį“, nesudėtingas užduotis su Šventuoju Raštu ir komandinį piešinį.

Komisija dirbo ilgai ir kruopščiai. Joje Katechetikos centrui talkino Kauno pedagogų kvalifikacijos centro metodininkė Zita Verbickienė ir Kauno katalikiškos mokyklos-darželio „Šviesa“ tikybos vyr. mokytoja sesuo Justina Gruodytė OSB.

Draugiškiausia buvo pripažinta tikybos mokytojos metodininkės Sigutės Žiedelienės rengta ukmergiškių komanda. Kūrybingiausia – tikybos vyr. mokytojos Astos Eimutienės atlydėta Jonavos ketvirtokų komanda. Trečioji vieta atiteko tikybos mokytojos metodininkės Zitos Kairaitytės vadovaujamiems mokinukams iš Kėdainių. Antrąją vietą laimėjo tikybos mokytojos metodininkės Irenos Danupienės parengti mokinukai iš Veliuonos. Pirmąją vietą iškovojo tikybos vyr. mokytojos Vilmos Tamošauskytės parengti mokinukai iš Kauno.

Renginį vedė ir mokinius drąsino Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro metodininkė teol. lic. Inga Rakauskienė.

Irena Puodžiukaitė,
Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro koordinatorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija