„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gegužės 15 d., Nr.5 (186)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Trumpai

Moksleivių konferencija apie pašvęstąjį gyvenimą

KĖDAINIAI. Balandžio 17 dieną „Aušros“ sveikatinimo ir sporto pagrindinėje mokykloje vyko trečioji respublikinė Bendrojo lavinimo mokyklų 9–12 (gimnazijų I–IV) klasių mokinių integruota dorinio ugdymo konferencija „Prabilkit į širdį“ (Iz 40,1a), skirta Pašvęstojo gyvenimo metams paminėti. Konferencijos dalyvius sveikino Kėdainių „Aušros“ sveikatinimo ir sporto pagrindinės mokyklos direktorius O. Kačiulis, Kėdainių rajono nevyriausybinių organizacijų pirmininkas D. Judenis ir Kėdainių r. savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė A. Stadalnikienė. Įdomiai apie vienuoliškąjį pašaukimą kalbėjo Tiberiados brolis Mišelis, Viešpatį šlovino ir tikėjimo patyrimu dalijosi grupė ICHTHUS.

Konferencijoje dalyvavo mokiniai ir mokytojai iš „Atžalyno“ gimnazijos, „Ryto“ ir „Aušros“ sveikatinimo ir sporto pagrindinių mokyklų, Kėdainių rajono Josvainių ir Krakių gimnazijų, Všį „Laiptai“ komanda, Jonavos J. Ralio gimnazijos ir Bukonių pagrindinės, Panevėžio r. Krekenavos M. Antanaičio gimnazijos. Mokiniai parengė ir konferencijoje perskaitė dvidešimt pranešimų.

Konferencijos dalyviai įdomiai pristatė šv. Brunono ir benediktinų misiją Lietuvoje, šv. Pranciškaus, šv. Ignaco Lojolos, šv. Jono Bosko, Pal. J. Matulaičio atsaką į Dievo kvietimą, nagrinėjo Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo kunigų marijonų ir Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo vargdienių seserų vienuolijų veiklą. Net trys pranešimai buvo skirti Jėzuitų veiklai Lietuvoje. Buvo pristatytas Šventosios Šeimos seserų ir Įsikūnijusio Žodžio kongregacijos sesers A. Nobilės pašaukimas. Jonavos mokiniai pristatė Trinitorių veiklą Jonavos Šv. Jokūbo parapijoje, supažindino su pranciškoniškojo jaunimo „JAUPRA“ veikla bei nagrinėjo šv. Klaros palikimą. Mokiniai pranešimuose gvildeno žmogaus pašaukimo, krikščioniško atsako į iškilusias problemas klausimus, drąsiai liudijo savo asmeninį tikėjimą.

Zita Kairaitytė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija