„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. rugsėjo 18 d., Nr.9 (190)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Malda už naujuosius mokslo metus

Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčios
klebonas kun. Artūras Stanevičius
su „Obelėlės“ direktore Renata
Zigmantavičiene, pavaduotoja
Danute Navajauskiene, pedagogėmis
bei atnašautojais vaikais

Paskutinį rugpjūčio sekmadienį Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčioje klebonas kun. Artūras Stanevičius aukojo šv. Mišias už moksleivius, jų tėvus bei globėjus, mokytojus, auklėtojus, ugdymo įstaigų vadovus ir visus jų darbuotojus. Į klebono kun. A. Stanevičiaus kvietimą pasimelsti prieš mokslo metų pradžią atsiliepė Kėdainių mokyklos – darželio „Obelėlė“ bendruomenė.

Pirmieji paruošę Viešpaties palaiminimui atnašas į bažnyčią atskubėjo „Obelėlės“ 1–4 klasių mokiniai. Atnašautas Šventasis Raštas, šventoji mūsų tikėjimo knyga, dorinio ugdymo kelrodė, kurią mokiniai skaitys tikybos pamokose. Pirmokai atnašaudami abėcėlės knygą „Dievo raidė būsiu“ nori, kad pažinę raidę galėtų pažinti ir knygą bei atskleisti joje glūdinčias paslaptis. Antrokai atnašaudami rašiklius ir pieštukus nori, kad mokėtų gražiai ir be klaidų rašyti bei piešti įvairius piešinėlius. Trečiokai atnašavo savo uniforminius švarkelius. Šiemet yra pirmieji mokslo metai, kai mokiniai jais apsirengs. Uniforma atspindės mokinių statusą, pareigą būti tvarkingais, pasitempusiais, drausmingesniais. Mokiniai nepamiršo ir sporto, atnašaudami kamuolį jie nori, kad sportuodami augtų sveiki ir stiprūs. Ketvirtokai, puoselėdami dalijimosi duona tradiciją, pirmąją mokslo metų dieną atnašavo pirmąjį šių metų šeimų ūkiuose užaugintos duonos kepalą. Buvo atnašaujamos ir žvakelės, skirtos mokiniams bei mokytojams, kurie jau niekada nebepravers mokyklos durų. Jos bus uždegtos ant tų žemės kauburėlių, kur ilsisi jų širdelės. Visuotinėje maldoje melstasi už kunigus, tikybos mokytojus ir parapijų katechetus, kad jie savo gyvenimu nuosekliai liudytų tikėjimą, kurį skelbia. Melstasi ir už „Obelėlės“ bei kitų ugdymo įstaigų vadovus, mokytojus bei auklėtojus prašant jiems stiprios sveikatos, Dievo palaimos, ištvermės bei kantrybės jų kilniame ir be galo atsakingame darbe ugdant pilietišką, visuomenišką, tautišką, sąmoningą, trokštančią žinių jaunąją kartą. Prašyta mokytojams Dievo pagalbos vedant ugdytinius doros, Tėvynės meilės ir tikėjimo keliu. Melstasi ir už „Obelėlės“ bei kitų ugdymo įstaigų ugdytinius, prašant jiems sveikatos, susikaupimo, pagarbos vienų kitiems, savo mokytojams bei visai ugdymo įstaigos bendruomenei, atsakingo požiūrio į mokslus, palaimingų ir sėkmingų naujų mokslo metų. Meldėmės ir už visą aptarnaujančią ugdymo įstaigų bendruomenę pasitinkant, globojant, maitinant, ugdant, išleidžiant, vedant už rankos tėvų jiems patikėtą mažą žmogutį prašydami Dievo valios, globos ir palaimos. Melstasi už ugdytinių tėvelius, senelius globėjus, jų šeimas, kad jos bendradarbiaudamos su mokykla augintų ir auklėtų kūrybingus, darbščius, sąžiningus Tėvynės piliečius. Meldėmės ir už išėjusius mokinius bei mokytojus prašydami jiems Dangaus karalystės.

Rugsėjo pirmąją „Obelėlės“ direktorė Renata Zigmantavičienė pasidžiaugė lyg obuoliukais pabirusiais mokyklos-darželio pievelėje mokiniais, jų tėveliais bei visa bendruomene ir pasveikino visus su naujais mokslo metais. Dalijomės bažnyčioje pašventinta duona, bendruomeniškumo, tarpusavio draugystės ir vienybės simboliu, prie bendro agapės stalo po dangumi. Linkėjome, kad ne tik duona dalytumės visus mokslo metus, bet ir draugiškumu, pagarba, pagalba vieni kitiems.

Linksmas rudenio lietus pabiro tarsi ragindamas skubėti į klases.

Genė Sereikienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija