„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gruodžio 11 d., Nr.12 (193)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Katalikiško jaunimo dvasinio atsinaujinimo savaitgalis

Advento išvakarėse, lapkričio 28 dieną, Telšiuose vyko jaunimui skirtas renginys „Budėkite! Ruoškite Viešpačiui kelią!“ Renginys, kurį ruošė Telšių vyskupijos jaunimo centras, vyko Telšių „Džiugo“ gimnazijoje. Čia nuo ryto rinkosi įvairaus amžiaus jaunimas, vyko registracija, susipažinimas ir pasiskirstymas į atskiras amžiaus grupes. Apie 200 jaunų žmonių visą dieną dalyvavo  specialiai parengtoje programoje, klausėsi brolio dominikono Bernardo Verbicko OP iš Vilniaus katechezės „Budėkite!“. Apie pasaulio jaunimo dienas, vyksiančias Krokuvoje, ir Vilnių, kaip Gailestingumo sotinę, kalbėjo Telšių vyskupijos jaunimo centro direktorius, Vėžaičių parapijos klebonas kun. Viktoras Daujotis. Jaunimas iki 13 metų aktyviai dalyvavo mokytojos Jolantos Vaičikauskienės vedamose kūrybinėse dirbtuvėse.

Pasiskirstymas pagal amžiaus grupes bei atskiros konferencijos vaikinams ir merginoms buvo puikiai pasiteisinusi naujovė, kurios strategiją puikiai įgyvendino Jaunimo centro darbuotojų komanda. Informatyvus mokymas merginoms buvo tema „Žavingoji. Moters sielos paslaptys“. Merginoms kalbėjo s. Daiva Tumasonytė DP, o su vaikinais savo įžvalgomis tema „Laukinis širdyje. Vyro sielos paslaptys“ dalinosi Viekšnių gimnazijos tikybos mokytojas Paulius Auryla.

Po pietų buvo skaitomi pranešimai: jaunimui iki 13 metų – „Drąsa. Kur į(si)gyti?“ ir „Valios ugdymas – (ne)nuobodi rutina“ (s. D. Tumasonytė DP), apie norą būti laimingu ir ką dėl to daryti įžvalgomis dalinosi Tauragės parapijos vikaras kun. Andrejus Lazarevas, apie Bažnyčią, kaip bendruomenę, kalbėjo Telšių vyskupijos vyskupo vikaras, Klaipėdos dekanato dekanas kan. Vilius Viktoravičius, ką reiškia būti krikščioniu šių dienų pasaulyje, analizavo Telšių vyskupijos Katedros parapijos vikaras kun. Viktoras Daugėla, o kokią įtaką kiekvieno gyvenime daro Gerojo Samariečio pavyzdys, analizavo Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos klebonas kun. Rolandas Karpavičius.

Vėliau jaunimas turėjo įvairios aktyvios veiklos grupelėse, vakarieniavo, o vakaras buvo skirtas maldai Telšių Mažojoje bažnytėlėje. Vyko Švč. Sakramento adoracija, išpažintys, Atgailos pamaldos, Viešpaties šlovinimas. Jaunimui melstis pagelbėjo ir kartu Viešpatį šlovino Telšių Mažosios Bažnyčios šlovinimo grupė, vadovaujama vargonininkės Ernestos Dargužienės.

Vakare toje pačioje bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, kurioms vadovavo Telšių vyskupijos vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, kartu meldėsi keletas kunigų. Pamoksle vyskupas jaunimui kalbėjo apie Advento laiką, jo prasmę, svarbą ir pasirengimą Šv. Kalėdoms, linkėjo įprasminti laiką ir būti gerais Kritaus liudytojais pasauliui.

Po pamaldų ir visų susitikimų jaunimas ir vadovai buvo vyskupo L. Vodopjanovo OFM palaiminti bei pakviesti gruodžio 13 dieną dalyvauti atveriant Jubiliejinių Gailestingumo metų duris Telšių vyskupijos Katedroje, Žemaičių Kalvarijos Bazilikoje ir Klaipėdos Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčioje.

Jaunimo dvasinio atsinaujinimo savaitgalis Telšių vyskupijoje prieš Adventą yra tradicinis, labai gražus ir prasmingas, antrą dešimtmetį Telšiuose vykstantis, Telšių vyskupijos jaunimo centro organizuojamas renginys.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Telšiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija