„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gruodžio 11 d., Nr.12 (193)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Konferencija pradinukams apie Žemės ir mūsų ateitį

Pradinukai atidžiai klausėsi pranešimų

Spalio 23 dieną Šiaulių Tėvo Benedikto Andruškos pradinėje mokykloje vyko Šiaulių miesto mokyklų pradinių klasių mokinių konferencija „Žemės ateitis – mūsų ateitis“ – mokykloje vykdomo Šiaulių miesto savivaldybės aplinkos skyriaus iš dalies finansuojamo aplinkosaugos švietimo ir ugdymo projekto „Savo rūpesčiu apglėbkime Žemę“ apibendrinamasis renginys.

Džiaugiamės, kad į mūsų kvietimą atsiliepė Šiaulių miesto mokyklos ir atvyko pasidalinti savo mintimis, idėjomis, pamąstymais apie aplinkos apsaugą net 58 mokiniai iš Šiaulių „Saulės“ pradinės mokyklos, Gegužių ir Zoknių progimnazijų, Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos, „Santarvės“ gimnazijos, Centro ir Tėvo Benedikto Andruškos pradinių mokyklų.

Susirinkusius mokyklos aktų salėje pasveikino mokyklos direktorė Laimutė Garbačauskienė, folkloro grupės „Jurgutis“ skudutininkai, dainavimo studijos ugdytiniai. Mokytoja metodininkė Ramutė Vedeckienė supažindino dalyvius su mokykloje vykdomu projektu.

Dviejose darbo sekcijose skaityti 24 pranešimai. Pasidalinta mintimis, kaip saugoti Žemę, jos augaliją, gyvūniją, kodėl būtina rūšiuoti atliekas, koks svarbus švarus vanduo gyvybei, kokius darbelius galima pasidaryti iš antrinių žaliavų. Meilė gamtai, Žemei išsakyta vaikų sukurtuose rašinėliuose, eilėraščiuose, netgi nuskambėjo dainų posmuose. Išsakyta mintis, jog Žemė priklauso vaikams.

Galime būti ramūs, nes Žemę ir mūsų ateitį saugos atsakingi, kūrybingi ir aplinkos apsauga besirūpinantys piliečiai.

Ramutė Vedeckienė,
mokytoja metodininkė

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija