„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2017 m. sausio 13 d., Nr.1 (206)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Taizė broliai sujungė Baltijos šalis

Sausio 2 dieną, pasibaigus Europos jaunimo Taizė susitikimui Rygoje, į Vilnių atvyko daugiau kaip dvidešimt Taizė brolių, šv. Andriaus seserys bei seserys šaritės ir daugiau kaip šimtas nuolatinių Taizė savanorių iš Italijos, Prancūzijos, Brazilijos, Kosta Rikos, Korėjos, Honkongo, Gvatemalos, Argentinos, JAV, Kenijos, Tanzanijos, Senegalo, Indijos, Indonezijos, Filipinų ir kitų šalių.

Taizė bendruomenės vyresnysis br. Aloyzas, atsisveikindamas su Rygos susitikimo dalyviais, sakė: „Baltijos šalys, nors ir būdamos labai skirtingos, yra vieningos. Nepamirštama, kad siekdamos nepriklausomybės jos vieną dieną sudarė žmonių grandinę, kuri tęsėsi per visas tris šalis, iš šiaurės į pietus. Dėkojame Baltijos šalims už jų drąsą, svetingumą ir tikėjimą“. Už Lietuvą atsakingas Taizė bendruomenės brolis Žanas Marija (Jean-Marie) pasakojo, kad tik nusprendus, jog tarptautinis žiemos susitikimas vyks Rygoje, broliams kilo mintis sujungti visas Baltijos šalis ir jas aplankyti. Dėl to, pasibaigus susitikimui Rygoje, dalis brolių išvyko į Taliną, o dalis – į Vilnių.

Vilniaus Arkikatedroje susitikę su arkivyskupu Gintaru Grušu, piligrimai leidosi į pažintinį kelių valandų pasivaikščiojimą po Vilniaus senamiestį, susitiko su liuteronų, stačiatikių, graikų apeigų katalikų bendruomenėmis.

Vakare Šv. Jonų bažnyčioje vyko Taizė pamaldos. Primindamas, kad su jais kartu atvyko ir dvi krikščionių pabėgėlių šeimos iš Sirijos ir Irako, dabar gyvenančios Taizė kaimelyje, br. Žanas Marija kvietė visus melstis Dievui už taiką ir karo zonose esančių žmonių likimus.

Tarptautinis Taizė susitikimas Vilniuje vyko 2009 metų gegužę. Taizė pamaldos Vilniuje vyksta Šv. Jonų bažnyčioje kas antrą mėnesio ketvirtadienį. Apie pamaldas šioje bažnyčioje galite pasitikslinti facebook grupėje „Šv. Jonų Taize grupelė“. Kartą per mėnesį Taize vakarai organizuojami Išganytojo bažnyčioje prie joanitų vienuolyno. Daugiau informacijos apie čia vykstančias pamaldas galite rasti internetinėje svetainėje www.joanitai.org.

Pagal Vilnensis.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija