„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2017 m. vasario 10 d., Nr.2 (207)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vilniaus mokyklose – Kazio Bradūno atminimo pamoka

Sostinės meras Remigijus Šimašius kreipėsi į Vilniaus mokyklas ir pakvietė vasario 10 dieną surengti Kazio Bradūno pamoką, skirtą šiai iškiliai asmenybei pagerbti ir prisiminti.

„Sostinės Taryba 2017-uosius paskelbė poeto Kazio Bradūno metais. Patį pirmąjį savo poezijos rinkinį – „Vilniaus varpus“ – kūrėjas paskyrė Vilniui. Kviečiu poeto Kazio Bradūno 100-ojo gimtadienio išvakarėse, vasario 10 dieną, visose Vilniaus mokyklose surengti jam skirtą pamoką ir taip pagerbti šios iškilios asmenybės atminimą“, – kvietė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniuje K. Bradūnas gyveno studijų metais, čia telkė jaunuosius lietuvių rašytojus – būsimus „žemininkų“ kartos menininkus. Po Antrojo pasaulinio karo gyvendamas ir rašydamas išeivijoje, K. Bradūnas savo poezija įkvėpė okupuotoje Lietuvoje kuriančius poetus – Justiną Marcinkevičių, Marcelijų Martinaitį, Juditą Vaičiūnaitę, Sigitą Gedą. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, K. Bradūnas grįžo gyventi į Vilnių ir įsiliejo į sostinės kultūrinį gyvenimą.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija