„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2017 m. balandžio 14 d., Nr.4 (209)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Jaunieji piešėjai šildė bažnyčią

PAPILĖ. Renginiai, kurių metu vaikai spalvų, garsų, žodžio, muzikos ir kita saviraiškos forma gali išsakyti savo mintis, jausmus, suteikdami laimės, džiaugsmo minutę aplinkiniams, nėra naujiena ar atsitiktinumas Papilės ateitininkų veikloje. Ji skatina jaunųjų talentų atsiskleidimą, atveria erdvę ir galimybes vaikų gebėjimams pasireikšti, ugdo organizacinius kaimiškos vietovės jaunimo gebėjimus, išryškina iniciatyvų palaikymą. Nuo pat Advento pradžios senos ir šaltos Papilės Šv. Juozapo bažnyčios sienas puošė Papilės Simono Daukanto gimnazijos mokinukų šilti ir spalvingi piešiniai. Kalėdų laikotarpio piešinių parodos-konkurso, kurį tradiciškai organizuoja Papilės S. Daukanto gimnazijos Šv. Aloyzo kuopos ateitininkai, tema buvo „Šventų Kalėdų angelas“. 5–8 klasių mokiniai ir vyresnieji gimnazistai, konsultuojami dailės mokytojų Dalios Sakalauskienės ir Vytenio Rimkaus, Papilės šventovę papuošė beveik šimtu savo darbų. Miestelio tikintieji ir iš svetur atvykę dažnai džiaugiasi, kad vaikų darbeliai ne tik pagyvina seną bažnytėlę, bet ir sušildo dažnokai net apšerkšnijusias sienas bei pamalonina kiekvieno parapijiečio širdį.

Vasario 26-ąją, prieš pat Gavėnią, šv. Mišių pabaigoje negailėta plojimų jauniesiems piešėjams, savo darbais puošusiems šventovę – mat Šv. Aloyzo kuopos ateitininkai tą dieną suorganizavo konkurso nugalėtojų ir visų dalyvių apdovanojimo šventę. Ugnė Statkutė, Nojus Bronušas, Vismantė Imlaitė, Rosita Šukytė ir kiti jų draugai buvo kviečiami apdovanojimui. Papilės parapijos klebonas kun. Jonas Jucius savo įsteigtos nominacijos savininke paskelbė II gimnazijos klasės gimnazistę Gerdą Butnoriūtę. Jai atiteko ir ateitininkų įsteigtas prizas – kelionės į Lietuvos jaunimo dienas kelialapis, piligrimo kuprinė ir marškinėliai. Papilės S. Daukanto gimnazijos skyriaus vedėja neformaliajam ugdymui Kristina Dorofėjienė savo įsteigtą prizą skyrė I klasės gimnazistui Ernestui Rimkui, o miestelio fotomenininkė Ona Fokienė apdovanojimui pasirinko II klasės gimnazistą Šarūną Eikį. Pilna pintinė saldumynų buvo skirta visiems renginio dalyviams.

Malonu, kad ateitininkai į savo renginius geba įtraukti seniūnijos gyventojus, menininkus, gimnazijos atstovus, mokinių tėvus – suvienyti ir sujungti vienos didelės miestelio šeimos narius bendram tikslui. Niekas kol kas nėra atsisakęs. Ir tą sekmadienį, be minėtų geradarių, tikinčiuosius bažnyčioje skambiu giedojimu sveikino kuopos narė, studentė iš Kauno VDU Muzikos akademijos Lina Rovaitė, šventusi savo gimtadienį, draugus apkabino buvusi pirmininkė iš Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos Ignė Laurynaitė, projekto „Magnetas“ bei tos dienos savo veiklos temą pritaikę programos „Ateities dirbtuvės“ dalyviai.

Genovaitė Pundziuvienė,
Papilės S. Daukanto gimnazijos mokytoja, Šv. Aloyzo kuopos globėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija