„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2017 m. birželio 23 d., Nr.6 (211)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Dekanato vaikų žygis

Vaikų žygis iš Jonavos Šv. apaštalo
Jokūbo į Skarulių Šv. Onos bažnyčią

Atokvėpio valandėlė

Žygio dalyviai

Gegužė šiemet buvo ypatingas mėnuo Švč. Mergelei Marijai pagerbti, kadangi sukako 100 metų nuo jos apsireiškimo Fatimoje.

Gegužės 12 dieną Jonavos dekanato tikybos mokytojai su tikybos pamokas lankančiais 1–5 klasių mokiniais susiruošė į žygį iš Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo į Skarulių Šv. Onos bažnyčią. 12 val. suskambus parapijos varpams Viešpaties Angelo maldai ir ją visiems sukalbėjus, parapijos klebono kun. Audriaus Mikitiuko vadovaujama 70 dalyvių minia patraukė pėsčiomis į Skarulius.

Žygiavo vaikai iš Jonavos pradinės mokyklos, Panerio pradinės mokyklos, „Neries“ pagrindinės mokyklos, R. Samulevičiaus progimnazijos, Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro bei vaikų mokytojos. Mažieji žygeiviai giedojo žygio giesmes bei meldėsi Rožinį. Per nepilną valandą atėjus į Skarulius visus žygeivius bažnyčios šventoriuje pasitiko Šiluvos Švč. Mergelės Marijos draugijos Jonavos skyriaus narės, vadovaujamos skyriaus vadovės Dalios Bartauskienės. Moterys su džiaugsmu ir meile vaišino vaikus kvepiančiais šiltais blynais ir uogiene, makaronais ir uogų gėrimu.

Pasistiprinę visi suėjo į bažnytėlę, kurioje vyko katechezė apie Švč. Mergelės Marijos apsireiškimą Fatimoje. Trumpa filmo ištrauka ir parengtas skaidrių pristatymas papasakojo apie tris vaikus, regėjusius Švč. Megelę Mariją, bei Jos perduotą žinią. Po katechezės procesijos būdu Švč. Sakramentas klebonui vadovaujant buvo palydėtas į mažą koplytėlę lauke, prie kurios visi suklaupę ant pievos turėjo adoracijos pusvalandį. „Neries“ pagrindinės mokyklos mokytoja Vaida Tamelienė vadovavo adoracijai taip, kaip kadaise Fatimos vaikus buvo pamokęs dar 1916 metais apsireiškęs angelas.

Mažieji žygeiviai grįžo iš Skarulių į Jonavą gal kiek ir pavargę, tačiau toji aukos piligrimystė jiems ilgai primins tai, ką kadaise patyrė jų dangiškieji globėjai šv. Jacinta ir Pranciškus bei jų pusseserė Liucija ir kas lygiai prieš 100 metų atsitiko Fatimoje.

Ses. Pranciška Neringa Bubelytė,
vaikų piligrimystės organizatorė

Jonava–Skaruliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija