„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2018 m. birželio 22 d., Nr.6 (223)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Radviliškio dekanato jaunimo diena

Grupė jaunimo dienų dalyvių
prie Šeduvos kultūros ir amatų centro

Padėkos žodžių už renginį nusipelnė
Šiaulių vyskupijos jaunimo centro vadovas
kun. Arūnas Jankauskis (kairėje)

Po šv. Mišių jaunimas eina
į Šeduvos kultūros ir amatų centrą

ŠEDUVA. Gegužės 18 dieną miestas neatpažįstamai pasikeitė. Kur bepasisuksi, – smalsios akys, džiugios šypsenos, juokas. Radviliškio dekanato jaunimas šventė savo dieną, kurios šūkis – „Taisykite Viešpačiui kelią, ištiesinkite jam takus“ (Lk 3, 4).

Renginį pradėjo Šiaulių vyskupijos jaunimo centro vadovas kun. Arūnas Jankauskis ir pristatė susirinkusiems jaunimo dienos idėją bei padėkojo Šeduvos kultūros ir amatų centro komandai, Šeduvos gimnazijos bendruomenei už pagalbą organizuojant šį renginį. Paskui dalyviai rikiavosi eiti Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčios link. Šv. Mišioms vadovavo Radviliškio dekanato dekanas kun. Tadas Rudys. Liturgijoje giedojo Radviliškio, Sidabravo, Baisogalos parapijų jaunimo chorai. Šventės dalyvius pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis. Jis džiaugėsi gausiai susirinkusiu tikinčiu jaunimu.

Po šv. Mišių jaunimas pakviestas į Šeduvos kultūros ir amatų centrą. Jame klausėsi Dariaus Žvirblio krikščioniškų dainų, kurios įkvėpė teminiams jaunimo dienos dalyvių užsiėmimams. Jaunuoliams buvo pasiūlytos ne tik septynios temos, kurias jie galėjo pasirinkti, bet ir tokios edukacinės erdvės kaip Baisogalos senelių globos namai, Šeduvos gimnazijos muziejus. Kuratorių padedami vieni kalbėjo apie kapucinų veiklą, jos prasmę, kiti diskutavo apie meilę artimui, kaip išlikti žmogumi sunkiausiais gyvenimo momentais. Pokalbiuose remtasi tokių asmenybių gyvenimu, tarnyste, veikla kaip Tėvas Stanislovas, palaimintasis arkivyskupas Teofilius Matulionis, ypač suintrigavo tema ,,Kilk nuo sofos su Popiežiumi Pranciškumi“.

Dekanato jaunimo diena baigėsi „Lietuvos jaunimo dienų 2017“ himnu ir šokiu. Džiugiai nusiteikę šventės dalyviai atsisveikino iki kito tokio gausaus ir turiningo susitikimo.

Šeduvos gimnazijos informacija
Radviliškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija