Nr.75
(984)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Darbai
Žvilgsnis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Terorizmo nepateisina jokia religija

Popiežius ragina kalbėti Rožinį už taiką

Užbaigiant beveik dvi savaites trukusį valstybinį gedulą po tūkstančius aukų ir didžiulius sugriovimus atnešusio radikalaus islamo teroristų išpuolio Jungtinėse Valstijose, didžiausią smūgį patyrusio Niujorko miesto gyventojai rugsėjo 23-ąją rinkosi į "Yankee" beisbolo stadioną melstis ir pademonstruoti savo dvasios tvirtumą ištikusios nelaimės akivaizdoje. Niujorko mero Rudolfo Džiulianio prašymu miesto religinės bendruomenės organizuotas renginys "Malda už Ameriką" parodė amerikiečiams būdingą pamaldumą ir priklausomybę Dievui bei tvirtą patriotiškumą. Maldas kalbėjo ir pamokslus sakė Niujorko krikščionių (katalikų, protestantų ir stačiatikių), žydų, musulmonų, indusų ir sikhų dvasininkai ir tikintieji.

Niujorko meras Rudolfas Džiulianis (dešinėje) kalba miesto stadione rugsėjo 23 dieną surengtame "Maldos už Ameriką" susitikime, kuriame buvo dar kartą paminėtos teroristinių išpuolių aukos. Tribūnoje sėdi Niujorko kardinolas Edvardas Iganas (antras iš kairės) ir kiti JAV religinių bendruomenių atstovai



Neapykantos mokyklos

Italijos laikraštis "Il Nuovo" ir kiti Vakarų spaudos leidiniai paskelbė pluoštą duomenų apie teroristų rengimą įvairiuose centruose bei specialiose mokyklose. Pagrindiniu "teroristų universitetu" vadinama speciali teroristų mokykla, esanti Afganistano mieste Kandahare. Čia kartu su Koranu "studentams" pirmiausia įteikiami Kalašnikovo automatai ir labai populiarios tarp teroristų "Stinger" raketos, kurias sėkmingai naudojo prieš sovietų armiją Afganistano modžahedai. Tiesa, sovietams gėdingai pralaimėjus, amerikiečiai bandė išpirkti iš talibų savo "Stinger", siūlydami už kiekvieną raketą net po milijoną dolerių, tačiau talibai nesutiko su tokiu sandoriu, puikiai suprasdami, kad jų dar gali prireikti... Taip ir atsitiko. Dabar O. bin Ladenas ir jo šalininkai tuos "Stinger" rengiasi nukreipti prieš Vakarus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija