Atnaujintas 2001 m. spalio 10 d.
Nr.76
(985)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Susitikimai
Darbai
Žiniasklaida
Atmintis
Žvilgsnis
Lietuva
Lietuva. Pasaulis
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Maldomis prisimenamos terorizmo aukos

Rytoj, spalio 11 dieną, praėjus lygiai mėnesiui nuo Jungtines Valstijas ir visą pasaulį sukrėtusio teroristų išpuolio Niujorke ir Vašingtone, tos šalies bažnyčiose vėl bus meldžiamasi už šio baisaus nusikaltimo aukas.
Prie šių maldų tą dieną prisidės popiežius Jonas Paulius II drauge su dabar Vatikane vykstančios Vyskupų Sinodo asamblėjos dalyviais - beveik 250 katalikų ganytojų iš 110 pasaulio šalių. Apie tai Šventasis Tėvas pranešė po spalio 4 dieną įvykusio susitikimo su buvusiu JAV prezidentu Džordžu Bušu, kuris yra dabartinio Jungtinių Valstijų vadovo D.Bušo (jaunesniojo) tėvas. Po audiencijos Popiežius sakė, kad jis patikino D.Bušą, jog "visi Sinodo nariai gyvai jaučia artumą tokią didelę tragediją patyrusiems Amerikos žmonėms. Spalio 11-oji bus maldos diena ne tik Jungtinėse Valstijose, bet ir Vatikane".

Popiežius Jonas Paulius II audiencijoje priima buvusį JAV prezidentą D.Bušą, dabartinio Jungtinių Valstijų vadovo tėvą. Tai buvo aštuntasis jų susitikimas



Kremlius veržiasi į NATO?

Po šiurpios tragedijos Amerikoje vis labiau atrodo, jog daugiausia dėl to laimėjo Rusija. Rusijos prezidentas V.Putinas, vienas pirmųjų po teroristų atakos paskambinęs D.Bušui, bemat pasiūlė savo pagalbą kovoje su tarptautiniais teroristais. Nors, kaip aiškėja, niekas taip ir nežino, kas yra tas tarptautinis terorizmas ir kur reikia smogti pagrindinį smūgį. Netgi buvęs Rusijos užsienio žvalgybos vadovas Leonidas Šebaršinas sakė, kad Vašingtono skelbiami kaltinimai O. bin Ladenui ir islamo ekstremistams rodo JAV strategų mąstymo šabloniškumą. Griebiamasi regimiausios versijos. Žodžiu, anot V.Šebaršino, pamestos piniginės ieškoma visiškai ne ten, kur ji pamesta, o ten, kur šviesiausia.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija