Atnaujintas 2001 m. lapkričio 2 d.
Nr.83
(992)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Atmintis
Laikas
Laikas ir žmonės
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Paskutinis puslapis


ARCHYVAI

2001 metai

Sveikuolių talka

Pažaislio vienuolyno aplinką tvarko ir pasauliečiai

Dar prieš šešerius metus, pavasarį ir rudenį, Pažaislio vienuolyno aplinką padėjo tvarkyti Kauno sveikuolių klubas, vadovaujamas Petro Sventicko. Idėja gimė labai paprastai. "Šv. Kazimiero kongregacijos vienuolių, įsikūrusių Pažaislyje, gretose yra jaunų seserų, kurios mokosi, o vyresnės kartos seserys nepajėgia atlikti visų sunkesnių, fizinės jėgos reikalaujančių darbų, - pasakoja P.Sventickas. - Sukvietėme Kauno miesto visuomenę. Atėjo ir jauni, ir pagyvenę." Tąsyk Pažaislio vienuolyno teritorijoje nevyko dabar jau tapęs garsiu tarptautinis klasikinės muzikos atlikėjų festivalis. O darbų tikrai daug: didžiuliame plote būtina surinkti lapus, paruošti gėlynus žiemai, apgenėti obelis, išvežti statybines atliekas. Po talkos rengiami sveiko maisto pietūs. Talkininkai vaišinami sveikuolių receptais paruoštais valgiais.
Sesuo Judita, tarsi talkininkų darbų koordinatorė, visur spėjanti ir pati nesidrovinti paimti kastuvą į rankas, sako: "Ačiū, Dievui, kad atsirado tokia puiki tradicija - padėti tvarkyti Pažaislio vienuolyno teritoriją. Pasauliečių, Sveikuolių klubo narių pagalba labai reikalinga. Turime galimybę paruošti gėlynus žiemai, išsikuopti šiukšles, išvežti lapus. Tegu Dievas atlygina talkininkams už jų gerus darbus".
Gražią tradiciją tęsti kviečia ir tai, kad Pažaislio vienuolyno architektūros ansamblis žinomas kaip baroko stiliaus šedevras Europoje ir už jos ribų. Kauniečiai supranta, kad būtina padėti vienuolynui jo atsikūrimo laikotarpiu.
Šiuo metu baigiamas dengti vienuolyno pietinės dalies pastato stogas naujomis, žymiai lengvesnėmis čerpėmis iš Vokietijos. Remontas vyksta Saulės laikrodžio kiemelyje tarp arkadų.
Gražu, kai pasauliečiai katalikai bendrauja su seserimis kazimierietėmis ir joms padeda.

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kaunas

© 2001 "XXI amžius"

 


Vienuolės su talkininkais

Kauno sveikuolių klubo prezidentas Petras Sventickas

Autoriaus nuotraukos

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija