Atnaujintas 2001 m. lapkričio 9 d.
Nr.84
(993)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Darbai
Gimtas kraštas
Atmintis
Žvilgsnis
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Netekome patriotinės spaudos platintojo

Lapkričio 5-ąją, baigiantis 62-iesiems gyvenimo metams, staiga mirė aktyvus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dalyvis, patriotinės spaudos platintojas, nuoširdus sąjūdininkas, Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) narys Justinas Antanas Jakevičius.
J.A.Jakevičius buvo gimęs 1939 m. lapkričio 11 d. Mačiuliškių kaime (Igliaukos apyl., Marijampolės r.). Mokėsi Igliaukos vidurinėje mokykloje. Ją baigė 1958-aisiais. Tais pačiais metais įstojo mokytis į Vilniaus pedagoginį institutą. Jame mokėsi trejus metus, tačiau, nebūdamas nei komjaunuoliu, nei aktyviu socializmo propaguotoju, po trečio kurso buvo priverstas palikti institutą. Negalėdamas baigti aukštosios mokyklos, įstojo į profesinę technikos mokyklą. Ją baigęs, dirbo skaičiavimo mašinų gamykloje šaltkalviu-įrankininku iki Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.
Netekome nuostabaus Žmogaus. Šviesuolio. Lietuvos patrioto. Velionis šviesia atmintim amžinai išliks jį pažinojusiųjų širdyse.
Tebus lengva Jo mylėta gimtoji Igliaukos žemelė.

Lietuvos Sąjūdžio taryba

* * *

Netekome Justino Antano Jakevičiaus, gyvenimo džiaugsmo kupino žmogaus, iki paskutinės minutės ištikimo Sąjūdžio idėjoms, be atvangos platinusio tautinę ir krikščionišką spaudą bei literatūrą. Platino jis ir "XXI amžių" - per savaitę Sąjūdžio spaudos kioske Vilniuje, bene vieninteliame Lietuvoje likusiame tokiame kioske, kas savaitę išplatindavo po 120 egzempliorių. Per jo rankas praeidavo šimtai knygų, kurias jis ne tik mylėjo, bet ir skaitė, skaitė, skaitė... ir papasakodavo kitiems. Jis tiesiog gyveno gražiomis knygų idėjomis, pamiršdamas kitus gyvenimo rūpesčius. Jis buvo tikras Lietuvos patriotas, Žmogus iš didžiosios raidės. Kiekvieną savaitę mes, "XXI amžiaus" darbuotojai, girdėdavome jo skaidrias mintis. Liūdime dėl jo netekties.

"XXI amžiaus" redakcija

© 2001 "XXI amžius"

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija