Atnaujintas 2001 m. lapkričio 23 d.
Nr.88
(997)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Laikas ir žmonės
Susitikimai
Mums rašo
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Iškilaus zanavyko gilūs pėdsakai Aukštaitijoje

Garbingas, visada tesintis duotą žodį, neiškeliantis savęs kaip asmenybės aukščiau kitų - toks įspūdis lieka pabendravus su Panevėžio vyskupu Juozu Preikšu. Jo gyvenimo 75 metų sukaktis sutapo su Panevėžio vyskupijos 75-mečiu ir kunigystės 50-mečiu. Šių gražių datų minėjimo išvakarėse Panevėžio vyskupas Juozas PREIKŠAS mielai atsakė į "XXI amžiaus" klausimus.

Ką Jums, sulaukusiam jubiliejaus, reiškia kunigystė?

Kunigystė - tai pašaukimas tarnauti Dievui ir žmonėms, ėjimas po Kristaus vėliava per visą gyvenimą iki paskutinio atodūsio. Man kunigystė - tai brangi dovana, nes ją sunkiais pokario ir okupacijos metais nebuvo lengva pasiekti. Tik trečioji dalis kurso turėjo laimę gauti kunigystės šventimus.

Panevėžio vyskupas Juozas Preikšas mini 75-metį


Pati gražiausia svajonė - Kristaus meilės įgyvendinimas

Kun. Robertas PUKENIS - teologijos licenciatas (1983 m.), bažnytinės ir civilinės teisės daktaras (1996 m. Laterano universitete), 2001 metų liepą Romos privačiame katalikų Lunsos universitete apgynė italų civilinės teisės doktoratą. Atvykusį trumpų atostogų iš Romos į Lietuvą kun. R.Pukenį kalbino mūsų korespondentė Aldona KAČERAUSKIENĖ.

Gerbiamas kunige, pokalbio pradžioje prašytume prisistatyti mūsų laikraščio skaitytojams, tai yra plačiau papasakoti apie save.

Apie save kalbėti nemėgstu. Galiu pasakyti, kad du idealai - Dievas ir Tėvynė - lydėjo ir tebelydi mane visą gyvenimą. Vardan jų galiu prabilti kukliu žodeliu. Gyvenant svetur, tėviškės laukų ilgesys ne kartą padvelkdavo Lietuvos vizija.

Kun. Robertas Pukenis audiencijoje pas popiežių Joną Paulių II


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija