Atnaujintas 2001 m. lapkričio 28 d.
Nr.89
(998)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Kultūra
Visuomenė
Žvilgsnis
Istorijos vingiai
Retro
Nuomonės
Lietuva
Lietuva. Pasaulis
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Lietuvos Prezidento vizito Ispanijoje aidas

Spalio 24-28 dienomis Madride darbo vizito lankėsi Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, kurį lydėjo penkiolikos asmenų oficiali delegacija.
Pagrindinis vizito tikslas buvo dalyvauti tarptautinėje konferencijoje "Demokratijos pereinamasis laikotarpis ir konsolidacija", kurią organizavo Šiaurės Amerikos M.Gorbačiovo fondas (AGF) ir Tarptautinių santykių ir dialogo su užsieniu fondas Ispanijoje (FRIDE). Konferencijoje dalyvavo keturiolikos valstybių prezidentai ir devyniolika garbės svečių teisėms kviestų buvusių prezidentų.
Buvo parengta nemažai kitų programų - krašto apsaugos ministrui Linui Linkevičiui, užsienio reikalų viceministrui Ryčiui Martikoniui, Lietuvos policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui. Susitikimuose prisistatė Ispanijai paskirtas Paryžiuje iki tol rezidavęs karinis atašė plk. ltn. Marijus Jatautas, taip oficialiai pradėdamas darbą šioje šalyje. Tuo pat metu Ispanijos organizacijų konfederacija Lietuvos Respublikos ambasados inicityva surengė seminarą Lietuvos verslininkams.

Valdas Adamkus susitikime su Ispanijos premjeru J.M.Aznaru. Neseniai Meksikoje J.M.Aznaras buvo išrinktas krikščionių demokratų internacionalo pirmininku


Nerimo signalai

Maskvoje džiūgaujama. Mat prezidentas V.Putinas gavo Didžiosios Britanijos premjero T.Bleiro laišką, kuriame siūloma stiprinti NATO ir Rusijos partnerystę ir užsimenama, jog Londonas palaikytų idėją suteikti Rusijai NATO reikaluose tam tikrų įgaliojimų teisę. Panašiai kalbėjo Rusijoje apsilankęs ir NATO generalinis sekretorius Džordžas Robertsonas. Na, o Rusijos Valstybės Dūma surengė bendros darbo grupės su NATO Parlamentinės Asamblėjos nariais posėdį. 1999-ųjų kovą Rusijos Dūma buvo oficialiai nutraukusi santykius su NATO Parlamentine Asamblėja, protestuodama prieš NATO oro antskrydžius Jugoslavijoje. Vargu ar Didžiosios Britanijos premjeras pateikė tokią sensacingą iniciatyvą be Vašingtono žinios.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija