Atnaujintas 2001 m. lapkričio 30 d.
Nr.90
(999)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Atmintis
Istorijos vingiai
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Pavogtos idėjos

Sunku įsivaizduoti, kas tai galėtų būti, tačiau taip skundžiamasi. Štai citata: reikiamu momentu pasinaudojo kairieji - perėmė dešiniųjų idėjas (…), kita - (…) Dešiniuosius paliko praktiškai be idėjų arba jas suniveliavo Didžiojoje Britanijoje - T. Bleiras (…).
Skundžiasi britai, kai kas skundžiasi ir Lietuvoje. Labai keisti skundai. Pavogė, perėmė… Jeigu tikrai paėmė ir jas įgyvendina, tai puiku - jie tapo dešiniaisiais, ir tai yra didžių didžiausia pergalė, nes padaugėjo dešiniųjų ir nebėra kitokių.


Jei bijotume "grieko"

Neseniai per nacionalinį radiją buvo transliuojama laida apie kovą su narkomanija. Visi pašnekovai kalbėjo apie pagalbą narkomanams. Pagrindinė šios laidos mintis - valdžia nieko nedaro. Įsiminiau tuos tris žodžius, o jie minčių sukėlė begalę. Kur viso to pradžia?
Suprantu, kad mano samprotavimai - senamadiški. Suprantu, kad tie kovos su blogiu būdai tiko praeityje. Dabar jie būtų didžiausias nusižengimas "demokratijai", baisus "žmogaus teisių" pažeidimas ir pralaimėjimas net Strasbūro teisme.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija