Atnaujintas 2001 m. gruodžio 7 d.
Nr.92
(1001)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Atmintis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Paskutinis puslapis


ARCHYVAI

2001 metai

Kauno arkivyskupija mini 75-ųjų įkūrimo metinių jubiliejų

Šiemet sukanka 75 metai kai, remiantis popiežiaus Pijaus XI 1926 metais paskelbta apaštališkąja konstitucija "Lithuanorum gente", buvo įkurta Kauno arkivyskupija ir Lietuvos bažnytinė provincija.
“Arkivyskupijos 75-erių metų jubiliejus – tai ne tik graži šventė. Jubiliejus yra Dievo dovana, leidžianti įvertinti nueitą kelią, pasidžiaugti darbo vaisiais ir, svarbiausia, susitelkti dabarties darbui,” – sakė arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.
Gruodžio 6 dieną Kardinolo Vincento Sladkevičiaus muziejuje arkivyskupas S.Tamkevičius ir kultūros ministrė R.Dovydėnienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Jubiliejaus proga muziejuje buvo atidaryta ekspozicija, skirta Kauno arkivyskupijos praeičiai ir dabarčiai. Taip pat įvyko arkivyskupo S.Tamkevičiaus spaudos konfe-rencija, kurioje buvo pranešta apie jubiliejines iškilmes.
Šiandien, gruodžio 7-ąją, prasideda simpoziumas “Taisykite Viešpačiui kelią”, skirtas Kauno arkivyskupijos įkūrimo 75 metų jubiliejui. Planuojama, jog simpoziumas pasitarnaus telkiant arkivyskupijos pastoracines jėgas - aktyviausius visų arkivyskupijos parapijų, katalikiškų institucijų ir organizacijų žmones, akademinę visuomenę, kurie susitiks aptarti bei toliau planuoti pastoracinę–misijinę arkivyskupijos veiklą.
Simpoziumas tęs savo veiklą ir šeštadienį, o sekmadienį, gruodžio 9 dieną, numatomas iškilmingas arkivyskupijos jubiliejaus minėjimas, kuris prasidės 11 val. 30 min. Eucharistijos šventimu arkikatedroje bazilikoje.
16.00 val. numatytas minėjimas arkivyskupijos konferencijų salėje (Papilio g. 5, III a.), kurio metu bus rodomas dokumentinis filmas apie Kauno arkivyskupijos praeitį ir dabartį. Dr. Irena Vaišvilaitė papasakos apie Kauno arkivyskupijos ir Lietuvos bažnytinės provincijos įkūrimo reikšmę Bažnyčiai ir valstybei. Arkivysk. S.Tamkevičius aptars sielovadinę veiklą Kauno arkivyskupijoje. O vakare, 19 val. arkikatedroje bazilikoje įvyks sakralinės muzikos koncertas.

© 2001 "XXI amžius"

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija