Atnaujintas 2001 m. gruodžio 14 d.
Nr.94
(1003)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Požiūris
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

"Katalikų" smūgis katalikiškam laikraščiui

Kad "XXI amžius" nepatinka įvairiomis spalvomis persidažiusiems ekskomunistams (dabar pasivadinusiems "kairiaisiais"), tas yra aišku ir suprantama. Bet kai per internetą pamatėme staiga, lyg burtininko lazdele mostelėjus, prapliupusius prakeiksmus "XXI amžiui" ir jo redaktoriui ir sužinojome, kad tie prakeiksmai eina per Katalikų interneto tarnybą, nustėrome: iš tiesų artėja apokalipsės laikas. Juk jūs, katalikų "internautai", kurie prisipažįstate, kad "XXI amžiaus" neskaitote, bet vis vien keliate klausimą, ar "reikalingas" "XXI amžius", ir, aišku, atsakote į jį neigiamai, taip pareikšdami tik savo mažos, slapyvardžiais pasislėpusios, grupelės nuomonę, elgiatės ne tik nesąžiningai, bet ir nekrikščioniškai. Pažerdami tariamas nuomones, tik pilate paplavas ant "XXI amžiaus", kad, jūsų įgeidžiu, katalikiškam laikraščiui būtų kuo blogiau, kad apie jį nuvilnytų jūsų šmeižtas per Lietuvą ir net per pasaulį, kad jis kuo greičiau žlugtų. Klystate. Gal ir žlugtų, jeigu į jūsų smūgį laikraščiui į nugarą (kiek žinome, katalikų interneto tarnyba ir "XXI amžiaus" redakcija yra tose pačiose patalpose) nereaguotų garbingas arkivyskupas S.Tamkevičius. Jo išmintimi ir teisingumu mes neabejojame ir tikimės, kad "katalikų" internautų nekrikščioniškas veiksmas bus tinkamai jo įvertintas. Argi gali būti kitaip? Nes, kaip matosi iš Katalikų interneto tarnybos vadovų poelgių, peržengtos visos padorumo ribos.

Kazys MATULIS, Jonas PAKARKLIS

Vilnius


Gerb. Redakcija

Kodėl tylite, kai "XXI amžių" trypia katalikai-internautai? Tiems "žaidėjams", o gal net ir kai kam kitam, nemokančiam susigaudyti situacijoje, gali kilti klausimas, kodėl laikraštis lenda ne į "savo" sritį (politinę), "kodėl" neglosto į šunkelius Lietuvą vedančių politikų (jeigu glostytumėte, tada ir pinigų sočiai gautumėte), kodėl esate visuomeniškai aktyvūs (o būtent tokiais atvejais ir gaunama nepelnytų guzų). Internautai vienas kitą tikina (galbūt ir dar ką nors), kad apie "XXI amžių", kaip atsilikėlių laikraštį (koks pasityčiojimas iš skaitytojų, kad ir "senučių", anot internautų), neigiamai mano daugybė žmonių: vienas įsismaginęs "žaidėjas" tiesiai tą ir pasako. Bet tas yra grynas melas: daug žmonių "XXI amžių" vertina būtent dėl jo padorumo, ko beveik nemato visoje kitoje spaudoje ir vadinamojoje žiniasklaidoje, ir dėl laikraščio visuomeninio aktyvumo bei aiškios pozicijos. Matyt, tas ir siutina kai kuriuos patriotiškumo jausmą praradusius tautiečius. Kaip gerai, kad netampate "davatkišku" leidiniu, kokiu ir nori padaryti dauguma (iš tos mažumos) internautų. Taigi laikykitės ir aiškinkite skaitytojams, kodėl taip norima katalikų rankomis susidoroti su "XXI amžiumi".

J.VILČIAUSKIENĖ

Marijampolė

REDAKCIJOS PRIERAŠAS. Sunku atsakinėti į užsipuolimus, vykdytus, kaip tyčia, kaimynystėje įsikūrusios katalikiškos tarnybos. Liūdna, kad į šią provokaciją prieš laikraštį įsitraukė katalikų interneto tarnybos vadovė, kartu vadovaujanti ir “Gyviesiems akmenims”. Iš pradžių pateikiame “XXI amžiaus” skaitytojų (tiesa, ne tokių, kurie, kaip patys prisipažįsta, laikraščio neskaito ir tik “kelia intrigą” aplink jį) atsiliepimus į internete paskelbtą diskusiją-forumą “apie pastoraciją”. Išsiaiškinę kai kurias aplinkybes ir matydami reikalą, bandysime paaiškinti susiklosčiusią padėtį.

© 2001 "XXI amžius"

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija