Atnaujintas 2002 m. vasario 8 d.
Nr. 11
(1018)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Susitikimai
Ora et labora
Laikas ir žmonės
Visuomenė
Atmintis
Aktualijos
Mums rašo
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Vienintelis teisingas gyvenimo kelias

Utenoje penkerius metus gyveno ir dirbo iš tolimosios Brazilijos atvykusi Šv. Pranciškaus Dievo Apvaizdos kongregacijos seselė vienuolė Rūta Marija Ratkevičius. Tie metai tėvų žemėje prabėgo nepastebimai, ir Rūta vėl išvyko į Braziliją. Pasak jos, Uteną palikti buvo gaila, tačiau gyvenimas neleidžia prisirišti prie žmonių, vietovių, problemų...

Lietuva - senelių ir tėvų žemė

Rūta - seselė pranciškonė, priklausanti Švento Pranciškaus Dievo Apvaizdos seserų kongregacijai, kurios centras yra Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pitsburge.

Seselė vienuolė Rūta Marija Ratkevičius (antroji iš kairės) su uteniškėmis


Advokatės profesija privilegijų nesuteikia

"Ateina žmogus ir sako, kad yra nekaltas. Iš kur man žinoti, ar jis - švarus, tačiau turiu juo tikėti. Kaip galėčiau imtis bylos, jeigu netikėčiau ginamuoju? Ar iš tikrųjų taip yra, tai jo sąžinės reikalas", - kalbėjo Dalia Survilienė, dirbanti advokate Molėtuose.

Bažnyčios tikslas - mokyti žmogų tyrumo ir sąžiningumo

"Jeigu žmogus nepasakė tiesos teisme ar advokatui, gal ją pasakys kunigui per išpažintį. O gal tai įvyks tik danguje, nes žemiškajame teisme teisingumas yra tikrai sąlyginis", - rutuliojo savo mintis jaunoji advokatė.
Tikėjimas, anot D.Survilienės, suteikia tvirtybės, duoda progą nusiprausti, nusivalyti, atsinaujinti. Kiekvieną sekmadienį ji eina į bažnyčią ir su vyru Arūnu gieda chore. Dalyvavimas jo veikloje yra didžiulė atsvara ir atgaiva.

Molėtiškė advokatė Dalia Survilienė


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija