Atnaujintas 2002 m. vasario 22 d.
Nr. 15
(1022)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Mums rašo
Aktualijos
Istorijos vingiai
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Būkime budrūs ir tvirtai laikykimės Magisteriumo tiesų

Nors nuo sausio 9 dieną per LRT matytos "Iš teismo salės" laidos Nemune jau nemažai nutekėjo potvynio vandens, bet toji laida, žiūrovams sukėlusi įvairių nuomonių, dar neprarado aktualumo. Pirmiausia prisimintina, jog Miroslavo klebonas ne tik sėkmingai atrėmė, matyt, lefebvristų įtakon pakliuvusio vieno savo parapijiečio priekaištus, bet ir paliudijo, kad jis sąžiningai tarnauja žmonėms.
Deja, tos laidos pabaigoje "teisėjos" plaktuko kaukštelėjimas, patvirtinęs "nuosprendį", atskleidė iš anksto surežisuotą spektaklio pabaigą: jei šis į studiją atvykęs kunigas yra toks uolus, tegul sykį per savaitę aukoja šv. Mišias, atsukęs žmonėms nugarą, nes būtent šito reikalauja jo parapijietis.
Deja, šio vaidinimo "teisėjai" - nė motais, kad tas senoviškas šv. Mišių apeigas jau seniai visuotinė Katalikų Bažnyčia pakeitė reformuotomis liturginėmis apeigomis, kurios išties nepalyginamai geriau padeda šv. Mišių dalyviams drauge švęsti išganymo paslaptis, negu tos kadaise buvusios senovinės apeigos, kurias lefebvristai reikalauja sugrąžinti. Ji, užuot bandžiusi iškilusią problemą spręsti, apeliuodama į teisėto Bažnyčios autoriteto nuomonę, ir tokiu būdu pasistengusi sumažinti įtampą, deja, ją tik padidino, nes išsakė tokį sprendimą, kuris tiktai galėjo paskatinti tą parapijietį manyti, kad šioje istorijoje jis esąs teisus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija