Atnaujintas 2002 m. vasario 27 d.
Nr. 16
(1023)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Laikas ir žmonės
Istorijos vingiai
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Svečiui iš Atėnų perduoti jo prosenelio dokumentai

Lietuvoje viešėjo Graikijos užsienio reikalų ministras Georgijus Papandrėjus, kuris susitiko su aukščiausiais Lietuvos vadovais ir pasirašė kartu su mūsų užsienio reikalų ministru A.Valioniu Pasaulio asmenybių deklaraciją, pagal kurią visi karai bei kariniai konfliktai turi būti nutraukti Olimpinių žaidynių metu. Deklaraciją pasirašė ir prezidentas V.Adamkus. Graikijos užsienio reikalų ministrui G.Papandrėjui buvo perduoti jo prosenelio, kilusio iš Lietuvos, aktyvaus 1863 metų sukilimo dalyvio Zigmanto Mineikos herbas ir kiti dokumentai.
Lietuvos visuomenė nedaug žino apie Z.Mineiką, nors tai buvo labai iškili ir įdomi asmenybė.

Valdas Adamkus su Graikijos užsienio reikalų ministru Georgijumi Papandrėjumi, kuris patikino, kad jo šalis teiks visokeriopą paramą Lietuvai tapus Europos Sąjungos bei NATO nare

 


Parceliavimas tęsiasi

Susidaro įspūdis, kad jau pasiskirstyta, kas ką turi vaidinti vadinamųjų socialdemokratų sumanytuose spektakliuose. Marijampolės "žemdirbiams" pavesta pirmiausia išguiti vyriausiąjį derybininką dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje - Petrą Auštrevičių. Kitiems nurodyta išstumti "Williams" iš Lietuvos. Vyriausybė su Premjeru ir ūkio ministru bei jo viceministrais rengiasi "Lietuvos dujas" atiduoti Rusijos "Gazprom". Argi atsitiktinai "Lietuvos dujos" nebuvo įtrauktos į strateginių įmonių sąrašą? Tokiam žingsniui buvo rengiamasi iš anksto. "Lietuvos dujų" 34 proc. akcijų paketą tikriausiai įsigis vienintelė Vokietijos bendrovė "Ruhrgas", glaudžiai susijusi su "Gazprom". Dabar Privatizavimo komisijos pirmininkas E.Vilkas, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vadovas V.Jankauskas stojo ginti Vyriausybės pozicijos, kuri faktiškai pati atsisako "Lietuvos dujų" valdymo.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija