Atnaujintas 2002 m. vasario 27 d.
Nr. 16
(1023)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Laikas ir žmonės
Istorijos vingiai
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Matome blogą valią

Dėl puolimo prieš kariuomenės vadą gen. mjr. J.Kronkaitį

Lietuvos Respublikos Seimo opozicinių partijų pareiškimas

Lietuvos kariuomenės vado gen. mjr. J.Kronkaičio puolimas pasiekė visai nenormalų mastą.
Jo išsamus, pozityvus pranešimas "Lietuvos vaidmuo Vakarų Europoje", perskaitytas 2002 m. sausio 25 d. Los Angeles, iškėlė Lietuvos valstybės ir kariuomenės pasiekimus, tačiau visuomenei, iki šiol neturėjusiai galimybės susipažinti su visu J.Kronkaičio pranešimu, bandoma įteigti neva generolas pasisakė prieš dabartinę Vyriausybę ar vertino valdžios veiksmus.
Pabrėžiame, kad tai yra netiesa. Nė vienu žodžiu J.Kronkaičio pranešime nėra kritikuojama jokia konkreti Lietuvos Vyriausybė. Kaltindami kariuomenės vadą politikavimu, kaltintojai jau beveik mėnesį patys politizuoja jo išsakytas mintis. Pastebėjimai apie verslo plėtotės kliūtis ar vis dar socialistiniais principais kiekvieno Seimo tvirtinamą biudžetą - tai problemos, kurias turime spręsti, o ne arogantiškai piktintis.
Puolimas prieš J.Kronkaitį yra neadekvatus ne tik jo pranešimo turinio požiūriu, bet ir Kariuomenės vado nuopelnų Lietuvos kariuomenei ir valstybei atžvilgiu.
Šioje kampanijoje jaučiamas ne tik ribotumas, bet ir bloga valia. Būdami sunerimę dėl visiško puolančiųjų neatsakingumo, kviečiame Respublikos Prezidentą ir Ministrą Pirmininką stabdyti tokią destruktyvią veiklą.

Lietuvos liberalų sąjunga, Tėvynės Sąjunga (Lietuvos konservatoriai), prisideda ir centristai

© 2002 "XXI amžius"

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija