Atnaujintas 2002 m. spalio 25 d.
Nr.81
(1088)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Lietuva
Aktualijos
Ora et labora
Darbai
Likimai
Visuomenė
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Pempės, čigonai, išdavystė ir rinkimai

Pievose lizdus sukantys paukščiai savo kiaušinėlius ar išsiperėjusius jauniklius nuo grobuonių, piemenų ir jų šunų dažnai bando apsaugoti vilionėmis. Ypač balose ant kupstų lizdus turinčios pempės gabiai suvaidina bejėgį, palei žemę plasnojantį lengvą grobį. Pakankamai toli nuo lizdo priešą nuviliojusi pempė staiga ,,pagyja", pakyla į orą - ,,ir pašvilpk". Net čigonai, gal iš pempių išmokę, tą metodą naudoja. Kai vieni šnekomis, dainomis ar šokiu nukreipia šeimininkų dėmesį nuo namų, kiti nekliudomi namus aptuština.
Panašiai elgiasi ir susiorganizavę politinės pempės ir politiniai čigonai. Ypač prezidento rinkimų metais. Jungtinėse Amerikos Valstijose įtakingasis krašte įsitvirtinęs elitas dažnai rinkėjus nuvilioja nuo pasirengimo didžiausios konstitucinės galios turinčio Kongreso rinkimams. Tai atlieka sukeldami dažnai karnavalu virstantį garsų ir blizgantį prezidento rinkimų šurmulį. Opozicijos ir šiaip balsuotojų visą dėmesį prezidento rinkimams pagavę, politiniai čigonai - politinio elito klikos vadai - užkulisiuose rengia dirvą vienos ar kitos partijos ,,liberalams" bei kosmopolitams į Atstovų rūmus ir į Senatą pasodinti.
JAV prezidentas turi daugiau galios negu Lietuvos prezidentas. Vien tik ,,veto" galia didesnė: prezidento naujo įstatymo vetavimui atmesti JAV Kongresas turi perbalsuoti dviem trečdaliais balsų. O Lietuvos Seimui tereikia atsipūtus dar kartą daugumą rankų pakelti. Ir tada įstatymo pasiūlymas jau tampa įstatymu.
Tad turėtų būti aišku, kodėl šiemet Lietuvos politinės pempės taip garsiai klykauja ir plasnoja prezidento rinkimų kemsynėje. Sudemokratintieji socialbolševikai šūkauja apie prezidento rinkimus, nors jiems nebūtina jų laimėti, jie išlaikytų tvirtą daugumą Seime. Niekalais nukreipdami dėmesį nuo tuo pat metu vykstančių svarbių savivaldybių rinkimų (kur veik visi kandidatai rinkėjams turėtų būt aiškūs, kaip žiogas ant delno), jau dabar triūsia planuodami ateinančius Seimo rinkimus. Rinkėjų dėmesį kraipyti palengvina dar ir tai, kad šiemet yra daug pasiskelbusių kandidatų, kas savaime nėra bloga ,,demokratijoje": taip tauta gali išgirsti šiaip jau negirdimų reformų idėjų ir pasiūlymų.
Be to, prezidento rinkimų šurmulys šiemet padeda pritildyti protestus prieš neapsakomai skandalingą vyriausybės elgesį, patyliukais panaikinant Rusijos naudai saugiklį valstybės kontrolei energetikoje apdrausti. Tai yra valstybės teisių perdavimas į svetimas rankas.
Tad prezidento rinkimų šurmulys nukreipia opozicijos Seime dėmesį nuo, manytume, logiško žingsnio: pareikalauti, kad premjeras paaiškintų, kodėl jis nėra užsitarnavęs apkaltinimo valstybės išdavimu. Jeigu jisai be Prezidento ir Seimo žinios ir pritarimo būtų perleidęs kuriai nors Rusijos ginklų įmonei mūsų kariuomenės ginkluotės kontrolę, ar ir tai būtų tik ,,nepriimtinas žingsnis"?
Daugelis mūsų, nebūdami teisės bei konstitucijos žinovais, turime laukti žinovų atsakymo į klausimą: ar nėra įvykdytas sunkus ir baustinas nusikaltimas Lietuvos Respublikai? Nepaisant rinkimų šurmulio ir socialdemokratinių pempių partinio klykavimo ir plasnojimo propagandos sparnais, tas klausimas reikalauja viešo ir oficialaus iškėlimo ir tokio pat atsakymo į jį.

Vilius BRAŽĖNAS
Vilnius

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija