Atnaujintas 2002 m. lapkričio 20 d.
Nr.87
(1094)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kultūra
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Kryžkelės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Laiškas Liudui Truskai

Didžiai gerbiamas profesoriau, leiskimės į kelionę, ieškodami tiesos!
Aš gerai atsimenu - visoje Lietuvoje žydai su lietuviais puikiai, kaip viena šeima, sugyveno. Smurtą prieš žydus, ir ne tik Lietuvoje, organizavo Geheimnispolizei, ne tik lietuvių padugnėms ir nespėjusiems su Raudonąja armija pasprukti bolševikėliams talkinant. Nebūtų buvę Geheimnispolizei akcijų, nebūtų buvę ir smurto prieš žydus. Tai liudija lietuvių draugystė su žydais, trukusi šimtmečius…
1941 metų sukilimas buvo okupantų teroru išprovokuotas. Nebūtų buvę baisaus teroro, nebūtų buvę sukilimo.
Lietuviai, nors Geheimnispolizei vykdė terorą, SS bataliono nesukūrė totalinei mobilizacijai nepasidavė. Mūsų tėvas, agitavęs prieš Totalmobilisation, už išgelbėjimą iš kalėjimo moksleivių, pats koncentracijos lageryje Štuthofe 1943 m. gegužės 15 d. per kaminą dūmu į dangų išskrido. Lietuviai naciams ir kitose srityse netalkino.
Gerbiamas profesoriau, suskaičiuokite, kiek lietuvių žuvo Kursko fronto pragare ir kiek buvo iššaudyta, nepanorusių tarnauti okupantų armijoje.
Čekistai visas sritis apimančiu teroru patys lietuvius į mišką suvijo! ČK veikė remdamasis dešimtmečių patirtimi, tuo tarpu Lietuvos rezistencijos saviveikla buvo kai kada nevisavertė. Be to, jų vardu veikė įvairiausi plėšikai ir patys čekistai su savo „liaudies gynėjais“, kaišiodami įvairiausias klastotes, kad lietuviai patys savo rankomis vieni kitus iššaudytų, kad išsipildytų kolonizatorių svajonė: „Lietuva be lietuvių“.
Nebūtų buvę okupacijos, nebūtų buvę ir rezistencijos klaidų, ir tik jos dėka mūsų krašto nepavyko ČK galvažudžiams kolonizuoti.
Nuvažiavę į Čečėniją pamatysite maždaug tai, ką ČK galvažudžiai darė Lietuvoje pokario metais… Rusų pulkininkas, išprievartavęs ir pasmaugęs čečėnų mergaitę, 63 proc. dauguma skelbiamas nacionaliniu didvyriu.
Bet geriau nuvažiuokite į pasakų kraštą Chalmer-Jų:

Kur iš akiduobių gelmės
Dangus gėlytę šaukia,
Ir beržas ašarą numes
Prieš kupstą atsiklaupęs…

Ten iš vietinių išgirsime stulbinančių istorijų apie čekistų „žygdarbius“ ir, nuo Ledjūrio banguojančiu vėju išvėdinę širdį, užtrauksime dainą:

Kuris pakėlė pirmas ranką,
GYVYBĘ artimo nulaužė?
Tik lapai
krenta
krenta
krenta,
Ir miško varpas tyliai gaudžia:
„Suklaupkite visi ant žemės -
Melagiai ir bailiai…
Jau kraujo lašą spanguolėlė kelia,
Ir kyla medis - balta siela - išdidžiai!“

Ne, Lietuvoje genocido nebuvo, liko tik neaprėpiamose tundros platybėse Šiaurės pašvaistės krauju aplieti brolių kaulų hieroglifai ir PRIVILEGIJŲ SULUOŠINTOS SIELOS… Nesibaigiančio Džiaugsmo apsiniaukusiose dienose!

Ignas TAUCKUS
Molėtai

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija