Atnaujintas 2002 m. lapkričio 22 d.
Nr.88
(1095)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Ilgiausių metų „XXI amžiui“!

Katalikiškos pasaulėžiūros žmonės, jau daug metų skaitantys "XXI amžių", be galo džiaugdamiesi šiuo krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraščiu, o kartu ir sielodamiesi dėl šio leidinio išlikimo, kartais nori pareikšti savo nuomonę apie šį savo pamėgtą leidinį, padrąsinti visokioms blokadoms bei provokacijoms vis dar nepasiduodančius šio leidinio žurnalistus, tuo pačiu ir visus geros valios "XXI amžiaus" skaitytojus.
Iš karto norisi pasakyti, jog tai nėra kokia nors specialiai surengta "XXI amžiaus" skaitytojų apklausa. Tai paprasčiausios skaitytojų mintys, jų nuomonės, išgirstos prenumeruojant, pardavinėjant "XXI amžių", arba būreliui katalikų susėdus šventoriuje ir diskutuojant apie šį leidinį. Ir pateiktos nuomonės nėra paimtos iš vienos vietovės, o nugirstos Klaipėdoje, Telšiuose, Plungėje, Tauragėje ir kitur.
Tad priimkime šias nuomones ir neskubėkime "XXI amžiui" skelbti "in memoriam", nors kai kam šis leidinys - tarsi ašaka gerklėje…


Kunigas puolamas nepelnytai ir vienpusiškai

Didžiąją dalį Pasvalio rajono Kriklinių parapijos tikinčiųjų įskaudino ir papiktino žiniasklaidos išpuoliai prieš kunigą Rimantą Visocką. Susimąstėme: kam ir kokią teigiamą įtaką turėjo šios publikacijos? Atsakymo neradome.
Apkartintas paties Daujėnų parapijos klebono R.Visocko, jo artimųjų gyvenimas, nesmagiai pasijuto buvę svečiai, įskaudinta dalis tikinčiųjų, kita dalis paskatinta liežuvauti, sutrukdyti vyskupijos vadovai ir kt.
Straipsniai mums padvelkė sovietinių laikų ateistinio darbo metodika. Kai nepajėgdavo sukompromituoti religinės ideologijos, griebdavosi dvasininkų kritikos.
Pasak Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus, jaunuolis, rinkdamasis kunigystę, pasirenka kančios, kryžiaus, o ne šlovės kelią. Garbingai padėkime juo eiti.