Atnaujintas 2002 m. lapkričio 29 d.
Nr.90
(1097)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Visuomenė
Krikščionybė šiandien
Laikas ir žmonės
Aktualijos
Rinka
Nuomonės
Pasaulis
Atmintis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Čia sueina šimtai kelių

Kauno autobusų stoties viršininkas Algirdas Krivickas

Kauno tarpmiestinė autobusų stotis – vienas vadinamųjų keleivių transporto mazgų, iš kurių ir per kuriuos driekiasi autobusų maršrutai ne vien po mūsų šalį, bet ir į užsienio valstybes. Einant laikui, ši geografija plečiasi, didėja keleivių poreikiai. „Kautros“ uždarajai akcinei bendrovei priklausančiai autobusų stočiai tenka vis didesnis krūvis, jos vadovams, darbų organizatoriams reikia imtis įvairios iniciatyvos, kad keleivių reikmės būtų kuo geriau tenkinamos. Beje, įdomu tai, kad Kauno autobusų stotis nuo 1936 m. rugpjūčio 1 d. – vis toje pačioje vietoje – Vytauto prospekte, netoli Traukinių stoties.
Išsamiau apie Kauno tarpmiestinę autobusų stotį, jos praeitį, šią dieną ir ateities viziją „XXI amžiaus“ korespondentui papasakojo stoties viršininkas Algirdas Krivickas.

Kauno autobusų stotis jau gyvuoja 66-erius metus. Tai ilgokas amžius, todėl būtinai derėtų prisiminti jos istoriją…
Kauno autobusų stotis gyvavo ir dar anksčiau, tik ji buvo kitoje vietoje – Senamiestyje, siauroje ir ankštoje D.Poškos gatvelėje. Todėl buvo nutarta statyti naują – didesnę, erdvesnę. Tai daryti paskatino ir pasikeitusi užmiesčio autobusų priklausomybė. Iki to laiko autobusų stotis tvarkė miestų savivaldybės, o apie 1935 metus tą funkciją perėmė Susisiekimo ministerijos Kelių valdyba. Ji savo lėšomis ir pastatė Autobusų stotį Kaune, Vytauto prospekte.


Šuo - ir draugas, ir sargas

Gyvūnų globos namų direktorė ir savininkė Rūta Liberienė

Šeimininkui nebereikalingą šunį, be jokio užmokesčio, išlaikyti priima gyvūnų globos namai. Jie yra įsikūrę pamiškėje, netoli Bernatonių. Tai vienintelė tokia veikianti valkataujančių šunų prieglauda Panevėžio mieste ir rajone.

Yra ne šunų, bet žmonių gydytoja

Gyvūnų globos namų savininkė bei direktorė Rūta Liberienė turi akušerės diplomą ir yra baigusi farmaciją. O šunimis ji susidomėjo nuo vaikystės, su jais dirba apie 15 metų. Iš Druskininkų kilusi moteris baigė kinologų kursus, Jūrmaloje laikė egzaminus, kaip gyvūnų globos namams vadovauti bei juos kurti.
R.Liberienė yra parašiusi knygą "Šuo tarp žmonių", išleistą dešimt tūkstančių egzempliorių tiražu, tačiau nė vienos namuose pati neturi. Leisdama knygą, autorė turtų nesusikrovė. Tuomet vyko pinigų reforma, todėl patyrė didelių nuostolių.