Atnaujintas 2002 m. gruodžio 4 d.
Nr.91
(1098)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kultūra
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Atmintis
Žvilgsnis
Nuomonės
Pasaulis
Kryžkelės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Netradicinis jubiliejus

Spalio pabaigoje Ukmergės Dukstynos pagrindinė mokykla šventė savo gyvavimo 25-metį. Per pastaruosius kelerius metus mokykla pasikeitė – iš vidurinės mokyklos tapo dešimtmetė, kuriai vadovauja jauna, energinga, kupina naujų sumanymų direktorė Daiva Liumparienė. Tad į šios mokyklos duris pasibeldęs jubiliejus atnešė džiaugsmo ne tik pedagogams, mokiniams, bet ir visai Dukstynos mikrorajono bendruomenei.

Darbo grupės

Pasak pedagogų, kai Dukstynos pagrindinei mokyklai ėmė vadovauti ilgametė šios įstaigos pavaduotoja Daiva Liumparienė, buvo pasiūlyta daug naujų idėjų. Mokytojai mielai sutiko pasidalyti į darbo grupes: “Mokyklos įvaizdžio”, “Sveikos gyvensenos”, “Darbo su tėvais” ir kt.
Vaikštant mokyklos koridoriais žavėjo atskiri pradinėms klasėms skirti kampeliai, kuriuos puošė ne tik žaliuojančios gėlės, bet ir gražūs paveikslėliai. Trečiajame mokyklos aukšte puikavosi paveikslų galerija, kurią savo pastangomis įrengė mokiniai, padedami dailės mokytojos Zitos Dikienės. Antrojo aukšto fojė – informaciniai bei mokyklos 25-ių laidų stendai.
Dukstynos pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Leonora Lučanova teigė, jog mokykla nuolat gražėja, nes aktyviai dirba pedagogų grupė, kuri konsultuoja interjero klausimais, stendus daro darbų mokytojai, šiek tiek padeda ir rėmėjai. Pasak direktoriaus pavaduotojos, pirmajame mokyklos aukšte žadama įkurti mokinių rankų darbų stendus. Taip pat ypač laukia mokyklos renovacijos.

Sporto renginys

Sutinkant mokyklos jubiliejų, pedagogai ilgai tarėsi ir nusprendė, jog reikia surengti gražią sporto šventę ir pakviesti joje dalyvauti ne tik mikrorajono gyventojus, bet ir šalia esančių įmonių darbuotojus. Sporto šventės idėją pasiūlė pradinių klasių mokytoja Vilė Minkštimienė.
Pradinių klasių mokytojos Diana Buklienė ir Edita Komorovienė, pasidabinusios mokyklinėmis uniformomis, vedė renginį, į kurį sugužėjo daug dalyvių ir žiūrovų. Į mokyklos sporto salę, nešinas balionais, atskubėjo pagrindinis šventės personažas – Gimtadienis (mokytoja Bronė Mickuvienė). Šiam renginiui kruopščiai talkino kūno kultūros mokytojai. Mokytoja Dalia Džiovenienė parengė šokėjas, kurioms dailius sijonėlius pasiuvo mokytoja Diana Buklienė. Pradinių klasių mokytojos V.Minkštimienė ir A.Rakickienė paruošė pradinių klasių kvadrato komandą, vyresniesiems talkino kūno kultūros mokytojas Jonas Genys.
Jubiliejinio renginio rungtyse dalyvavo mokiniai, jų tėveliai bei policijos komisariato atstovai. Vyko įvairios estafetės, kuriose buvo nuspręsta, kas greičiausiai moka bėgti iš pamokų, valgyti, susikrauti mokyklinę mantą.

Jolita ŽURAUSKIENĖ
Ukmergės rajonas

© 2002"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija