Atnaujintas 2003 m. sausio 3 d.
Nr.1
(1105)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Nuomonės
Ora et labora
Darbai
Visuomenė
Atmintis
Laikas ir žmonės
Lietuva
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Kas nenori Rolando Pakso?

R.Pakso aukščiausiame poste nenori tie, kurie mano, kad jis nepriaugęs.
Dukart buvo Vyriausybės galva. Lėkė kaip sakalas, o tūpė kaip vabalas, išdavęs juo pasitikėjusiuosius – ir partijas, ir Prezidentą. Ar būtinas Lietuvai trečias mėginimas? Dukart pabuvusio Vilniaus meru, trečiąkart vilniečiai nebūtų norėję: R.Pakso partijos sąrašas gavo tik tris vietas. O ar kas nors rimtai mato R.Paksą, pasaulio sostinėse svarstantį pasaulio reikalus ir Lietuvos vaidmenį juose? Ir kad pasaulyje vadintų prezidentą R.Paksą kitaip negu lakūnu išsišokėliu? Bet gal dar subręs ir priaugs politinio akiračio, kai jau atsisės į kėdę, - turbūt jo šalininkai taip galvoja. Jie nori R.Pakso bet kuria kaina, kurią iš valstybės ir žmonių po to atsiims neaiškios grupuotės, dabar investuojančios tiek daug milijonų. Visi kiti, šį tą galvojantys, nenori R.Pakso kaip nepriaugusio, ir dar tokia kaina.
Lietuvos lenkai nenori R.Pakso, nes prisimena nacių lėktuvus, kurie su panašiais erelių ženklais puolė ir sugriovė Varšuvą ligi pamatų. Lietuvos rusai, kurie ne mafijoziai, nenori R.Pakso dėl tos pačios priežasties ir dar dėl murzinų nacionalistiškų chuliganų paramos jam. Lietuvos lietuviai nenori gobšių berniukų valdžios, žadančios rojų per diktatūros galias mafijai. Nemalonu matyti akių dūmimo specialistus iš artimojo užsienio, už gerą milijoną gerai konsultuojančius R.Paksą, kaip apgauti „kvailus lietuvius“. Juk turguje viskas priklauso nuo reklamos. Išblizginęs įpakavimą gali parduoti bet kokį broką arba vidurius ardantį pusfabrikatį. Vargu ar gali jo norėti visko gyvenime matę vyresnieji ir dėl dirbantiesiems atimtų pensijų, ir dėl to, kad savo varžovą niekina dėl vyresnio amžiaus.
R.Pakso propaganda skelbia, kad jo daug kas „bijo“. Žmonės aplenkia tam tikrus dalykus ne iš baimės, o dėl atsargumo neįlipti, neapsigauti. Ar bijo, ar nenori – tai visai skirtingi dalykai.

Stebėtojas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija