Atnaujintas 2003 m. sausio 24 d.
Nr.7
(1111)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Aktualijos
Ora et labora
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Provincija
Rinka
Istorija ir dabartis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Šiluvos dvasinis centras šįmet švęs įkurtuves

Šiluvos parapijai ir visai Kauno arkivyskupijai šie metai bus ypatingi. Rugsėjo mėnesį numatyta užbaigti pernai pradėtą Šiluvos dvasinio centro statybą. Įkurti Šiluvoje dvasinį centrą - seniai brandintas Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus sumanymas. Šis Žemaitijos miestelis dvasiniam centrui pasirinktas dėl kelių priežasčių. Visų pirma Šiluva yra svarbiausia Švenčiausiosios Mergelės Marijos apsireiškimo vieta, plačiai garsėjanti Šilinės atlaidais, ją lanko labai daug tikinčiųjų iš visos Lietuvos ir užsienio. Pastatytas Dvasinis centras geriau reprezentuos Lietuvą pasaulio piligrimams. Maldininkai, norintys ilgiau pabūti šioje šventoje vietoje, vasaros mėnesiais galės apsistoti Dvasiniame centre, nors tai ir nėra svarbiausia būsimo pastato paskirtis.
Antra Šiluvos parinkimo Dvasiniam centrui priežastis yra ta, kad šis Raseinių rajono miestelis yra atokiau nuo pasaulio triukšmo ir labai tinka jaunuoliams brandinti savo dvasinį pašaukimą. Aštuonis mėnesius Šiluvos dvasiniame centre gyvens būsimieji Kauno kunigų seminarijos klierikai, mokydamiesi parengiamajame kurse. Tokius kursus jau turi daugelis pasaulio seminarijų. Iš sekuliarizuotos aplinkos į kunigų seminariją atėjusiems jaunuoliams sunku iš karto susiorientuoti, ar jie pasirinko teisingą kelią. Ketinantys pasirinkti kunigystę jaunuoliai Šiluvoje gyvens nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio.
Šiluvos dvasinio centro užsakovas yra Kauno arkivyskupija, statybą kuruoja Šiluvos bazilikos klebonas kun. Virgilijus Rutkūnas, statybos darbus vykdo Kauno UAB “Kaminta”. Statoma už aukotojų lėšas.

Vida GAVELIENĖ
Eltos korespondentė

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija