Atnaujintas 2003 m. sausio 24 d.
Nr.7
(1111)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Aktualijos
Ora et labora
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Provincija
Rinka
Istorija ir dabartis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Popiežius ragina melstis,
kad krikščionių vienybė stiprėtų

Sekmadienio vidudienio maldos proga sakytoje trumpoje kalboje popiežius Jonas Paulius II priminė šiomis dienomis, sausio 18-25 dienomis, švenčiamą maldų savaitę už krikščionių vienybę. Šiemetinės ekumenizmo savaitės tema paimti Pauliaus Antrojo laiško korintiečiams žodžiai: „Šitą lobį mes nešiojamės moliniuose induose“. Mūsų širdys dega Dievo šlove, kurią matome spindinčią Kristaus veide. Mes esame silpni ir pažeidžiami kaip „moliniai indai”, tačiau mūsų silpnumas kaip tik turi pabrėžti, jog „galybės gausa plaukia ne iš mūsų, bet iš Dievo“.
„Pakrikštytųjų vienybės atkūrimas - tai pirmiausia Dievo dovana, ir vienybei atkurti vien mūsų pastangų neužtenka. Tačiau kai krikščionys broliškai susitinka, kai bendromis jėgomis padeda kenčiantiesiems, kai meldžiasi už vienybę, tuo pačiu pasitarnauja, kad Kristaus veido šlovė šviesiau spindėtų. Mus dar slegia susiskaldymas,- kalbėjo Popiežius,- mus dar skiria daugelis barjerų. Tačiau mes nenusiviliame, nes mums šviečianti Viešpaties šlovė veda mus nusiskaistinimo ir atleidimo link, duoda šviesos ir jėgų maldauti Dievą, kad pagydytų mūsų susiskaldymo žaizdas.
Melskime Viešpatį, kad stiprėtų krikščionių vienybė tiesoje ir meilėje. Šito melsime ir sausio 25 dieną krikščionių vienybės savaitės užbaigimo mišparuose. Jiems vadovausiu Šv. Pauliaus už Romos miesto sienų bazilikoje, kurioje vyko jau ne vienas ekumenizmo kelyje svarbus susitikimas“.


Dramatiškas Popiežiaus perspėjimas dėl žmonijai gresiančio chaoso

Popiežius Vatikane priėmė 175 užsienio valstybių ambasadorius

Dėl susidariusios įtemptos tarptautinės padėties, dėl su nemažėjančia terorizmo grėsme eskaluojamo konflikto Šventojoje Žemėje, politinio stalinistinio Šiaurės Korėjos režimo vykdomo šantažo, grasinant pradėti branduolinio ginklo gamybą, bei ypač dėl galimo JAV ir sąjungininkų karo prieš Iraką popiežiaus Jono Pauliaus II sausio 13 dieną pasakyta tradicinė naujametė kalba prie Šventojo Sosto akredituotiems diplomatams buvo sutikta su neįprastai dideliu dėmesiu ir plačiai komentuojama tiek žiniasklaidoje, tiek politiniuose sluoksniuose. Ši kalba daugeliu atvejų buvo įvertinta kaip dramatiška, perspėjanti dėl prarajos ir chaoso, kuriuose gali atsidurti daugelis tautų, o gal net ir visa žmonija, jeigu nebus imtasi ryžtingų priemonių taikai išsaugoti ir jeigu politikoje neįsivyraus kilnumo bei nesavanaudiškumo principai.