Atnaujintas 2003 m. sausio 31 d.
Nr.9
(1113)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Pasaulis
Ora et labora
Mums rašo
Laikas ir žmonės
Istorijos vingiai
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Ar socialdemokratai žada grįžti pas Mykolą Burokevičių?
Viešas paklausimas LSDP pirmininkui A.M.Brazauskui

Protesto piketo dalyviai, susipažinę su oficialaus pakvietimo į “mokslinę konferenciją – diskusiją” tekstu, suprato, kad A.Sniečkaus 100-ųjų gimimo metinių minėjimą organizavo LSDP. Vienas pagrindinių konferencijos organizatorių - LSDP klubas “Mokslas”. Tarp diskusijos dalyvių pirmaisiais įrašyti Jūsų, kaip partijos pirmininko, pavaduotojai. Kiti diskusijos dalyviai taip pat buvo Jūsų partijos nariai, rėmėjai, simpatikai.
Konferencijoje apie A.Sniečkų buvo kalbama kaip apie tautos gelbėtoją nuo rusifikacijos, pramoninės ir “mūrinės” Lietuvos kūrėją, mokslo mecenatą, net disidentą, atsisakiusį utopinių direktyvų žemės ūkyje. Bet istorinė tiesa yra kitokia. Ne “sakralinė” ir ne “mitologinė”, kaip rašo konferencijos organizatoriai, o paremta archyvų dokumentais ir komunistinio genocido aukų liudijimais.
A.Sniečkaus vykdyta industrializacija ir kolektyvizacija iš tiesų buvo šalies kolonizacijos sudedamosios dalys. Miestų rajonai, kaimai ir net nauji miestai buvo apgyvendinti vien rusakalbių atvykėlių. Konferencijoje nebuvo minimos A.Sniečkaus piktadarystės griaunant Lietuvos valstybingumą, krikščioniškąją Bažnyčią ir žudant patriotiškąją tautos dalį. A.Sniečkaus parašas yra po kiekvienu didelių represijų “prieš nacionalistinį pogrindį” ir nekaltų žmonių trėmimo aktu.
Norvegai Kvislingą viešai pakorė, o Lietuvoje valdančioji LSDP partija savąjį kvislingą tituluoja tautos gelbėtoju. Kaip tai suprasti sveiku protu? Ar socialdemokratai partijos viduje neturi kito konsolidacijos pagrindo, kaip tik komunistinio totalitarinio režimo vadukų garbinimą?
Jūs pats ne kartą lankėtės Genocido aukų muziejuje. Paskutinį kartą, sukrėstas dokumentinių vaizdų, pasakėte: “Toks nežmoniškumas niekada neturi pasikartoti!” Tam nežmoniškumai vadovavo A.Sniečkus!
Raginame viešai per žiniasklaidą visai tautai pareikšti, ar Jūs ir Jūsų partija atsiriboja nuo A.Sniečkaus ir kitų lietuviškųjų kvislingų atminimo garbinimo. Jei to nepadarysite, daugelis Lietuvos žmonių supras, kad Jūs ir Jūsų partija grįžtate pas Mykolą Burokevičių, dar nepasiekę Briuselio ir Strasbūro sukate atgal į Maskvą.

Protesto prieš A.Sniečkaus pagarbinimo konferenciją piketo,
vykusio prie Lietuvos mokslų akademijos, dalyviai
Vilnius, 2003 m. sausio 25 d.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija