Atnaujintas 2003 m. sausio 31 d.
Nr.9
(1113)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Pasaulis
Ora et labora
Mums rašo
Laikas ir žmonės
Istorijos vingiai
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

R.Paksas susidomėjo Žemaičių Kalvarijos atstatymu

Išrinktasis prezidentas Rolandas Paksas (viduryje) pietauja suTelšių vyskupu Jonu Boruta (kairėje) ir vyskupu emeritu Antanu Vaičiumi

Telšių vyskupas Jonas Boruta pakvietė būsimąjį šalies vadovą Rolandą Paksą bendradarbiauti atstatant bei atnaujinant Žemaičių Kalvariją, kuri, pasak vyskupo, turėtų tapti traukos centru ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir užsienio turistams.
Telšių vyskupas J. Boruta kartu su vyskupu emeritu Antanu Vaičiumi pirmieji pasitiko sausio 23-ąją į gimtąjį miestą atvykusį išrinktąjį Prezidentą. Vyskupas būsimajam valstybės vadovui išsakė idėją, jog Žemaičių Kalvarijoje reikėtų pastatyti rekolekcijų namus. Vyskupas taip pat užsiminė, jog daugiau tikinčiųjų galima būtų pritraukti plėtojant kaimo turizmą šiame regione.
Išrinktasis Prezidentas iš esmės pritarė vyskupo J. Borutos iniciatyvai padaryti Žemaičių Kalvariją patrauklesnę ir prieinamesnę. Be to, Telšių vyskupas pasiūlė būsimajam šalies vadovui tapti Žemaičių Kalvarijos atlaidų globėju. Taip pat paprašyta Prezidento kreiptis į Vyriausybę, kad ši skirtų lėšų Žemaičių Kalvarijos koplyčioms remontuoti, Varnių Šv.Aleksandro bažnyčiai rekonstruoti.
Telšių vyskupas džiaugėsi jau nebe pirmu susitikimu su R. Paksu, gimusiu ir užaugusiu Žemaitijos sostinėje Telšiuose. „Prezidentas turi labai kilnius, dorus ir religingus tėvelius, kuriuos gerbia ir giria kone visi Telšiai“, - negailėjo šiltų žodžių vyskupas J. Boruta, kuriam R.Paksas padovanojo tapytą paveikslą „Angelas ir skulptūra“. Džiaugdamasis, kad būsimasis Prezidentas yra žemaitis, vyskupas sakė, jog tikisi daugiau progų bendradarbiauti.
Viešnagės metu R. Paksas taip pat susitiko su Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos vadovybe, dėstytojais ir klierikais. Jiems išrinktasis Prezidentas padovanojo miniatiūrinę knygelę “Lakūnas akrobatas Rolandas Paksas”. R.Paksas pranešė, kad ketina įsteigti prie Prezidentūros visuomeninę Religinių reikalų komisiją.
Būsimasis šalies vadovas aplankė ir savo mokyklą, dabar jau tapusią Žemaitės gimnazija. „Alkos“ muziejuje bendravo su Žemaičių draugijos atstovais. Pasak naujojo valstybės vadovo, niekad nebus gera gyventi troboje su vienu pamatu. „Todėl aš kviečiu drauge kurti geresnę valstybę ne tik žemaičius, bet ir suvalkiečius, dzūkus ir aukštaičius“, - sakė išrinktasis Prezidentas. Jam buvo įteiktas pirmojo žemaičio prezidento Aleksandro Stulginskio portretas ir Žemaitijos žemėlapis.
Vėliau R. Paksas aptarė regiono problemas su Telšių, Šiaulių ir Tauragės apskričių viršininkais ir Žemaitijos rajonų merais. Vakare Žemaitės dramos teatre surengtas susitikimas su Telšių visuomene.

XXI, ELTA

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija